Svenska i projekt

Kipinä – Gnistan

På evenemanget bjuder vi  information om möjligheter till vidareutbildning på andra stadiet inom Borgåregionen. Gnistan är riktat i synnerhet till eleverna i årskurserna 7 – 9 och deras föräldrar. Alla läroanstalter på andra stadiet inom Borgåregionen har haft en egen infopunkt på evenemanget. Gnistan ordnades på Borgå Campus i februari.

Vi intervjuade projektledaren  före evenemanget. Hon hade en positiv stämning inför evenemanget. Hon säger att allt gick bra, utom några tekniska problem med videoprojektor.

Evenemanget startade med ett öppningstal. Klockan 14.00, där var bara utbildningspresentationer och musikföreställningar (Swish Birds). Närvarande var Linnankoski gymnasiet, Myllyharju gymnasiet, Amisto, Östra Nylands läroavtalscenter, Point college, Prakticum, Unginfo, Inveon och Ungdomtjänster.

Gnistan 1

© Asta Ikonen

Klockan 17.30 började paneldiskussionen där vi hade samlat olika branschers experter för att diskutera om förändringar. Paneldiskussionens tema var Arbetslivets krav i framtiden. Efter det hade vi en föreläsning om den elektroniska studentexamen.

Publiken lyste med sin frånvaro. I föreläsningen deltog bara 6 personer, men i paneldiskussionen var några flera med. Förståeligt hade besökarmängden påverkats av samma typ av evenemang i Linnajoki högstadium. I allmänhet var feedbacken positiv. Dock förväntningar förverkligades inte gällande föreläsningen.

Efter evenemanget säger projektledaren att evenemanget var en framgång, även om besökarmängden kunde ha varit större.

Jenna, Anu, Aino

Borgå Campus

 

Gnistan 2

© Jenna Kiiskilä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *