HAAGA-HELIAn blogipalvelu on avoin HAAGA-HELIAn henkilökunnan asiantuntijablogeille sekä opiskelijoiden asiasisältöisille blogeille. Blogien tarkoituksena on vahvistaa HAAGA-HELIAn asiantuntijuutta, luoda verkostoja sekä herättää keskustelua HAAGA-HELIAn sosiaalisen median käytön periaatteiden mukaisesti.

HAAGA-HELIAn bloggaajana edustat HAAGA-HELIAa ja luot osaltasi mielikuvaa HAAGA-HELIAsta ja sen toiminnasta. Tämän vuoksi ryhtyessäsi käyttämään HAAGA-HELIAn palvelimella ylläpidettäviä blogeja sinun tulee sitoutua noudattamaan seuraavia blogin käyttösääntöjä. HAAGA-HELIAlla palveluntarjoajana on oikeus muuttaa, tarkentaa ja päivittää käyttösääntöjä. Merkitykseltään laajat käyttösääntöjen muutokset hyväksytetään erikseen käyttäjillä. Muutoin käyttäjä sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassaolevia sääntöjä:

  • Blogata voi HAAGA-HELIAn sosiaalisen median käytön periaatteiden mukaisesti HAAGA-HELIAsta tai sitä sivuavasta toiminnasta, kuten opetus, tutkimus, opiskelu. HAAGA-HELIAn blogeja ei ole tarkoitettu kaupalliseen, aatteelliseen, poliittiseen eikä uskonnolliseen toimintaan. Poliittisessa toiminnassa poikkeuksena ovat ammattikorkeakoulun hallituksen vaalit, opiskelijajärjestöjen tai niiden alayhdistysten sekä henkilökunnan ammattiyhdistysten toiminta.
  • Blogeja sekä bloggausta koskevat HH:n tietojärjestelmien ja tietoverkkojen käyttösäännöt, netiketti sekä HAAGA-HELIAn sosiaalisen median käytön periaatteet ja Eettiset periaatteet HAAGA-HELIAssa.
  • Blogit ovat pääsääntöisesti julkisia. Blogin pitäjä voi kuitenkin rajoittaa blogin näkyvyyttä. Bloggaaja voi halutessaan ilmoittaa HAAGA-HELIAn bloginsa HAAGA-HELIAn blogihakemistoon.
  • Blogit kirjoitetaan omissa nimissä, ei anonyymisti. Blogit ja blogimerkinnät edustavat bloggaajan henkilökohtaisia näkemyksiä eivätkä välttämättä HAAGA-HELIAn virallista näkemystä.
  • Blogin pitäjä vastaa sivustojensa sisällöstä. Hän julkaisee ja muokkaa kommentteja sekä poistaa tarvittaessa epäasialliset ja sopimattomat kommentit. Viestintä-, markkinointi- ja alumniyksiköllä on tarvittaessa oikeus poistaa asiaton teksti, kuva, muu materiaali tai kommentti sekä sulkea blogi.
  • Tekijänoikeudet sisältöön ovat tekijällä. Blogin pitäjä voi antaa HAAGA-HELIAlle oikeuden käyttää HAAGA-HELIAn blogialustalla julkaistujen blogien sisältöä HAAGA-HELIAn ja sen yhteistyökumppanien tiedottamisessa, markkinoinnissa ja julkaisutoiminnassa kaikilla julkaisualustoilla, digitaalisissa tietoverkoissa ja palveluissa.
  • Kunnioita ihmisten yksityisyyttä. Harkitse, mikä on sopivaa kirjoittaa muiden yksityiselämästä heidän tietämättään. Tämä pätee erityisesti henkilökohtaisiksi tarkoitettujen viestien julkaisemiseen.
  • Kunnioita myös omaa yksityisyyttäsi. Kaikki, mitä julkaiset itsestäsi blogissa on julkista ja on löydettävissä esimerkiksi nimelläsi hakukoneista vuosienkin päästä.
  • Kysy lupa kollegoiden ja muiden yksityishenkilöiden yksityistilaisuuksia koskevien kuvien tai videoiden julkaisemiseen.
  • Varmista, että sinulla on oikeudet käyttää julkaisemaasi materiaalia, ks. Kopiraitti sekä Opettajan tekijänoikeusopas