Destination Bali

Bali, tuo paratiisisaari Indonesiassa. Itse olin siellä matkalla marraskuussa 2016 ja sen takia ajattelin jakaa pari vinkkiä sinne haluaville. Vaikka saari on suhteellisen pieni (5 561 km²), on siellä silti noin 3 miljoonaa asukasta, (http://www.bali.fi/faktat-ja-historia/). Yksi sen suurista eduista turismin kannalta on se, että saari on ainut Indonesiassa, jossa hindulaisuus on suurin uskonto, eikä islamin usko, niin kuin muilla saarilla.
Bali sijaitsee hieman päiväntasaajan alapuolellla mikä takaa lämpöä lomalle aina, minä vuodenaikana tahansa, (kuitenkin muistaen sadekauden loka,-maaliskuu). Bali on siis rantalomailijan unelma. Siellä on vaikka ja mitä aktiviteettiä mitä voi harrastaa: surffaus, sukeltaminen, tulivuorelle kapuaminen, balilaista tanssia, you name it, (http://www.rantapallo.fi/indonesia/bali/).

Indonesiassa käytetään valuuttana Indonesian rupiaa. Summat ovat todella isoja ja saa turistin aluksi aika pyörälle päästään. Silloin marraskuussa kurssi suhteutettuna euroon oli 100 000 rupiaa oli noin 8 euroa. Eli hirmu suurista summista puhuttiin. Illallisen sai yleensä, (riippuu tietty paikasta), n 100 000 rupiaan eli melko halvalla.

Toinen asia jonka matkailijan on hyvä tietää on Blue Bird- taksit. Ne ovat luetettavimmat taksiyritykset. Heillä on mittarit ja luotettavat kuskit. Ongelmana on vain se, että Balilla on paljon huijari taksifirmoja, jotka ovat maalanneet autonsa aivan saman näköisiksi kuin Blue Bird taksit. Heillä vain ei ole mittaria ja he vain kertovat jonkun tietyn summan.

 Old Mans Bar kylässä nimeltä Ganggu.

Jos haluaa kokea paikallista ruokaa kannattaa suunnata Warungeihin syömään. Silloin pääsee todella halvalla ja saa kokea muutakin kuin länsimaalaista ruokaa. Yleisimmin näissä on tarjolla Mie Goren ja Nasi Goren eli liha-, kana-, tai kasvis vaihtoehto nuudeleilla tai paistetulla riisillä.

Balilaista ruokaa!

Jokaisen Balilla käyvän on pakko käydä Ubudissa. Siellä on enemmän sademetsää, koska se sijaitsee enemmän sisämaassa kuin rantakohteet. Se on myös Balin taidekeskittymä. Lisäksi siellä on nähtävyyksinä Monkey Forest (itse pysyin kaukana apinoista Sri Lankan matkan jälkeen), sitten on riisipellot jotka ovat ihan silmiä hiveleviä. Niin kauniita ja luonnollisia. Jos on katsonut elokuvan Eat, Pray, Love on se kuvattu Ubudissa.

Ubudin riisipellot

Vaikka luonto onkin aivan järkyttävän kaunis, ja rannat ja auringonlaskut sellaisia joita ei tule ikinä unohtamaan, on Balilla ehkä parhainta kuitenkin paikalliset ihmiset, jotka ovat niin ystävällisiä ja auttavaisia. He itse tietävät, että saari elää turismilla ja että jos pahuudet leviävät kuten, ryöstöt ja pommi-iskut, eivät turistit tule enää ja silloin saari menettää kaikki tulonsa, jonka saavat tursmista. Jokainen taksikuski joka meillä oli, oli supermukava ja kertoi meille erilaisia asioita Balista ja omasta elämästään. Hauskoin ”Fun Fact” jonka saimme hotellimme autokuskilta Danalta oli se, että Balilla eivät talot saa tulla korkeammalle kuin palmut.

Kehotan siis niitä ketä kohde kiinnostaa lähtemään käymään NYT, ennen kuin liika turismi pilaa saaren ja sen kauneuden, (teiden varsilla näkee nyt jo isot kasat roskia, jotka toisn ovat paikallisten jättämiä).

 

Auringonlasku Sanurissa

 

Temppelijättäret

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *