Ihmisiä vapaalla: Äidin innoittamana veneeseen

elisa

Projektipäällikkö Elisa Aunola vastaa yrityksille myytävistä valmennus- ja konsultointipalveluista Haagan toimipisteessä. Vapaalla hänen tärkein harrastuksena on soutaminen.

Elisa löysi harrastuksen pariin äitinsä esimerkin myötä. Äiti aloitti harrastuksen, kun Elisa oli 10 vuotta. Kun äiti meni soutamaan, Elisa leikki siskonsa kanssa rannalla. Kaksikymmentä vuotta sitten hän astui itse veneeseen lukion soutujoukkueessa.

Alunperin kesäharrastus on muuttunut koko vuoden harrastukseksi.

Entinen keravalainen soutaa edelleenkin Keravan Urheilijoiden naisten kilpajoukkueessa kirkkoveneellä. Viime vuosina joukkueen treenaamisesta on tullut tavoitteellisempaa ja talvikauteenkin kuuluvat sisäsoututreenit. Joukkueella on valmentaja ja soutamisen lisäksi yhteiset kuntopiirit. Elisalle kertyy urheilukertoja yleensä viisi viikossa.

Naisten kilpajoukkueen jäsenet ovat parikymppisestä kuusikymppiseen. Kesällä on kolmet SM-kisat, joista Sulkavan soudut (60 km) on pääkisa, johon tähdätään. Kaiken kaikkiaan kisoja on viidet kesän aikana. Kauden päättävät Helsingin kisat Kulosaaren ympäri syyskuun alussa.


Veneessä Elisa määrää tahdin

Elisa soutaa tahtiairoissa, joka määrää joukkueen soutamisen tahdin. Yleensä joukkue soutaa Tuusulanjärvellä, mutta joskus he lähtevät merelle tai muualle isommille vesille.

joukkuejarvella

-Ikimuistoisin hetki soutamisen parissa on ollut Karelia-soutu, jossa soudetaan neljä päivää Lieksasta Joensuuhun. Kolin ympäristön maisemat ovat upeita. Ensimmäisellä kerralla olin ollut vuoden lasten kanssa kotona ja pääsin sitten viikoksi soutamaan mukavassa porukassa. Kyseessä oli retki hyvillä olosuhteilla. Sen jälkeen olen ollut kolme kertaa mukana.


Parasta on yhdessä tekeminen

Harrastus ei ole pelkkää soutamista. Kauden alussa ja lopussa on aina yhteiset kunnostustalkoot, joissa veneet putsataan, imuroidaan ja lakataan. Myös treenien jälkeen veneet kuivataan hyvin, sillä kilpatasoiset veneet ovat kalliita.

kisakalliossa

-Lajissa parasta on sen monipuolisuus. Se rasittaa ja kehittää koko kroppaa. Myös Suomen kesä on niin hieno, että mikä olisi parempi tapa viettää vapaa-aikaa.

Jotta saa hyvin soutuporukan, vaatii se kolmesta viiteen vuotta yhteistä treeniä. Vie aikansa löytää joukkueen oma tyyli soutaa.

-Kun yhdessä tehdään juttua ja on yhteinen tavoite, se hyvä fiilis potkii eteenpäin. Soutupari on tartuttanut myös minuun kilpailuhenkeä.

Keravan Urheilijoilla on soutukouluja alkukesästä neljä kertaa. Sen jälkeen voi liittyä yleisiin harjoituksiin, joita on kolme kertaa viikossa.

Teksti Sanna Leporanta
Kuvat Elisa Aunolan kotialbumi

Comments are closed.

Comments are closed