Avainkumppanina NHTV Breda

Yksi hotelli- ravintola- ja matkailualan koulutusyksikön avainkumppaneista on hollantilainen  NHTV Breda. Koulun hotelliyksikössä on 1000 opiskelijaa ja 70 henkilökunnan edustajaa.

Hotellinjohtokoulutukseen erikoistunut Breda on suhteellisen nuori koulu, mutta se on nostanut arvostustaan nopeasti. Maan perinteinen ykköskoulu Hotelschool the Hague on saanut väistyä rankinglistojen ykkössijalta viimeisten vuosien aikana.

Koulutusohjelmajohtaja Ari Björkqvistin mukaan yhteistyö on hyvin laaja-alaista. Siihen kuuluu opiskelija- ja opettajavaihtoa, yhteisiä opintojaksoja, opetussuunnitelmien uudistusta sekä tutkimus- kehitys- ja innovaatioyhteistyötä, joita voidaan tehdä myös kolmen eri tahon välillä.

– Kaksoistutkinto on yksi suosituimmista mahdollisuuksista. Osallistujat valitaan motivaatiokirjeiden ja haastatteluiden perusteella, Björkqvist kertoo.

Opiskelija, joka on opiskellut menestyksekkäästi Haagan restonomikoulutuksessa voi tehdä kolmannen vuoden opinnot Bredassa. Sama toimii myös toisinpäin, Bredalainen voi opiskella viimeisen vuotensa Haagassa. Opiskelija valmistuu viimeisen vuoden päätteeksi kahdesta koulusta ja saa kahdet paperit.

Tuorein yhteistyön muoto on 30 opintoviikon mittainen Hospitality Innovation and Imagineering -moduuli, joka yhdistää HAAGA-HELIAn ja Bredan opiskelijat erilaisiin tutkimusprojekteihin.

Kyseessä on teho-opetuksessa oleva ryhmä, johon on valittu motivoituneita ja päämäärätietoisia opiskelijoita molemmista maista. Opiskelijat viettävät käytännössä koko kolmannen vuoden yhdessä ja tekevät opinnäytetyön projektien ohessa.

– Yhteistyö lisää HAAGA-HELIAN restonomikoulutuksen kansainvälistä ulottuvuutta, Björkqvist toteaa.

– Löydämme uusia tapoja opettaa ja uusia tapoja oppia. Pääsemme verkostoitumaan ympäri Eurooppaa ja tutustumme mannereurooppalaiseen hospitality-johtamisen kulttuuriin.

LUE LISÄÄ:

Avainkumppanuuksissa painotetaan laatua määrän sijaan
Avainkumppanina Hochschule Reutlingen

Teksti Heidi Merima Halonen

Comments are closed.