Muutosten tiellä

spirit_teemu1_web

Tämän lehden ilmestymispäivänä (2.6.) olen viettänyt peräti toisen päiväni Ritvan entisissä saappaissa.

 

Haaga-Helialle muutos ei todellakaan ole mikään tuntematon olotila. Aina Haaga-Helian perustamisesta saakka olemme kehittäneet ja muovanneet toimintaamme.

Myöskään kuluva vuosi ei tee tähän poikkeusta.

Tammikuussa aloitettu strategiatyö on lähes saatettu maaliin ja sen pohjalta tehtävät johtojärjestelmän ja organisaation tarkistukset ovat prosessissa. Opetussuunnitelmia on eri koulutusyksiköissä päivitetty varsin rivakkaan tahtiin. Tämän työn tavoitteena on ollut aito osaamisperusteisuus sekä vahvasti henkilökohtaistettu ohjaus ja opiskelijan tuki. Työmme jäljet näkyvät ja edellisvuonna pystyimme tekemään suuren harppauksen useimpien mittareidemme asteikoilla. Työ kuitenkin jatkuu ja liito täytyy saada vakaaksi lennoksi.

Pasilan remontti on jo alkanut ja alkaneen kesän aikana myös Haagassa ja Malmilla tehdään remonttitöitä. Tilat muuttuvat ja sillä varmasti on vaikutusta toiminnalliseen dynamiikkaamme. Tavoitteena on, että viihtyvyys paranee ja yhteisöllisyys sekä sen kanssa sukua oleva yhdessä tekeminen kasvavat uusiin mittoihin. Tilojen roolia ei saa ylikorostaa, mutta niiden täytyy pysyä ajan hengessä mukana. Suurimmat muutokset koetaan Pasilassa, jossa syksy varmasti menee uusia käytänteitä harjoitellessa – yrityksen ja erehdyksen kautta. Yhdessä tästäkin selvitään voittajina jo kohta epäilevin Tuomaskin voi ihmetellä, miksi emme tehneet tätä jo aikaisemmin. Mitä meillä olikaan ennen uusia tilojamme…?

Myös kippari on vaihtunut. Tämän lehden ilmestymispäivänä (2.6.) olen viettänyt peräti toisen päiväni Ritvan entisissä saappaissa. Ne saappaat ovat isot ja niillä on tehty paljon pyyteetöntä työtä Haaga-Helian menestyksen eteen. Saappaita jalkaan vetäessäni asetin itselleni ainoastaan yhden tavoitteen: haluan olla luottamuksen arvoinen.

Asiat osaan ja monessa olen ollut mukana, mutta rooli on kieltämättä uusi. Onnekseni ympärilläni – sekä lähikollegoina että vähän kaukaisempina kollegoina – on asiansa osaavia ammattilaisia, joita yhdistää sama perusdraiveri: halu tehdä työtä opiskelijoiden ja yritysten menestyksen eteen. Tässä auttaa ymmärrys siitä, että työmme todella on merkityksellistä ja että toiminnallamme rakennamme tulevaisuutta yksittäisten ihmisten kautta.

 

change_web

 

Koulutus on tulevaisuusbisnestä ja siihen kuvioon muutos istuu varsin luontevasti.

 

Haaga-Helian tunnetusti hyvä brändi on nuorekas. Se on laatua, intoa ja osaamista sekä vahvaa ajassa elämistä. Jotta tuo kaikki realisoituisi toimintoina ja käytännön elämän pikkuepisodeina, meidän täytyy jatkuvasti arvioida toimintojamme ja olla valmiita muutokseen. Tätä ei tehdä siksi, että muutos sinänsä olisi jokin itseisarvo, vaan pikemminkin vilpittömästä halusta olla jatkuvasti vähän laadukkaampi ja vähän parempi. Olemassaolomme turva syntyy näistä kahdesta elementistä, joihin me vielä lisäämme kovan työnteon ja kaverin auttamisen.

Kun Googlen kuvahakuun laittaa sanan ”muutos”, ensimmäisenä kuvana ruutuun ponnahtaa keltainen varoituskyltti, jossa lukee ”Change Ahead”. Sellaisen kyltin pitäisi varmasti löytyä kaikista toimipisteistämme, mutta Haaga-Heliassa emme näe sitä varoituskylttinä. Pikemminkin meille kyseessä on informaatiotaulu, jossa todetaan itsestäänselvyys. Sitä katsoessamme silmissämme siintävät ne lukemattomat mahdollisuudet ja vielä keksimättömät innovaatiot, jotka tulevaisuus meille tuo tullessaan. Katsomme siis vahvasti eteenpäin.

Toivotan kaikille Spiritin lukijoille hyvää ja rentouttavaa kesää. Kaiken muutoksen ja tohinan keskellä itse kunkin täytyy muistaa ladata akkunsa, sillä energiaa muutoksiin aina kuluu – halusimme tai emme.

 

Teemu Kokko,
rehtori (1.6.2015 alkaen)

 

Kuvat Susan Heikkinen, Shutterstock

Comments are closed.