Suussasulava suklaakakku

HAAGA-HELIAn opiskelijoiden perustama osuuskunta Suussasulava tarjoaa sinulle tämän suklaakakun ohjeen. Katso juttu osuuskunnasta.

suussasulava_suklaakakku

AINEKSET

Pohja:

4 kanamunaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1rkl kaakaojauhetta

Tumma suklaatäyte:

300g tummaa suklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
4,5dl kuohukermaa
1/4dl sokeria
3rkl maitoa
3 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte:

150g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
200g maitorahkaa

VALMISTUS

Pohja:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, ja laita leivinpaperi korkeareunaiselle uunipellille. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, sokeri ja vanilja vaahdoksi. Siivilöi joukkoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille ja paista 200°C:ssa noin 6 – 8 minuuttia.

Tumma suklaatäyte:

Sulata suklaa mikrossa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jämäkähköä. Kuumenna maito. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan maitoon. Lisää sula suklaa ja liivateneste kermaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Valkosuklaatäyte:

Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää maitorahka ja jatka vatkaamista, kunnes massa on jämäkkää.

Sekoita valkosuklaa joukkoon ja kaada seos pursotinpussiin. Anna täytteen olla kylmässä ainakin pohjan teon ajan.

KAKUN KOKOAMINEN

Valmista valkosuklaatäyte.

Paista pohja uunipellillä ja jäähdytä. Ota pohja irti leivinpaperista mahdollisimman nopeasti paiston jälkeen. Leikkaa pohjasta yksi ympyrän muotoinen pala, noin ¾ osaa vuoan pohjan koosta. Pursota valkosuklaa täytekakkupalan päälle ja aseta irtopohja vuoan keskelle. Tasoita reunat veitsellä. Laita vuoka pakastimeen ainakin kolmeksi tunniksi.

Valmista suklaamassa. Kaada päälle suklaamassa ja katso, että se valuu tasaisesti joka puolelle reunoja. Siirrä pakastimeen. Anna kakun olla pakastimessa ainakin kuusi tuntia. Ennen tarjoilua ota pakastimesta ja siirrä rauhassa sulamaan jääkaapin puolelle.

Comments are closed.

Comments are closed