Suussasulavaa ruokapalvelua rennolla otteella

HAAGA-HELIAn keittiömestariopiskelijoiden Suussasulava -osuuskunta tarjoaa ruokapalveluita erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

suussasulava_web

Suussasulava on HAAGA-HELIAn keittiömestariopiskelijoiden perustama osuuskunta, jonka tavoitteena on tehdä ruokapalveluita erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Suussasulava tarjoaa innostunutta, nuorekasta ja moniulotteista palvelua, joka räätälöidään asiakkaan tilaisuuden luonteeseen sopivaksi. Henkilökunta koostuu 17 iloisesta ja ryhmätyöhenkisestä opiskelijasta, jotka ovat valmiina tarttumaan erilaisiin haasteisiin.

Suussasulavan työkeikat ovat olleet enemmän kuin onnistuneita. Työkeikkoja on ollut muun muassa Vuoden viinit – kilpailussa ja Kotitalousopettajayhdistyksen 80-vuotisjuhlassa. Osuuskunta on toteuttanut myös kokkauskurssin ala-asteen neljäsluokkalaisille.

Illallinen Vuoden viinit -kilpailun tuomareille

Vuoden viinit -tilaisuudessa maisteltiin erilaisia viinejä eri kategorioissa, joista asiantuntijatuomarit valitsivat vuoden viinin. Illan päätteeksi Suussasulava tarjoili kolmen ruokalajin illallisen kilpailun tuomareille. Tilaisuus toteutettiin seitsemän viikon ajan viikonloppuisin HAAGA-HELIAn Haagan toimipisteen Valopihalla ja viimeisen viikonlopun huipensi ”grand dinner”, jossa tarjoiltiin viiden ruokalajin illallinen. Kilpailussa tarjoiltiin muun muassa pippuroitua lohta, kukkakaalipyrettä ja marinoitua porkkanaa, punajuuribrownieta, mascarponevaahtoa ja punajuurituillea.

Kotitalousopettajayhdistyksen 80-vuotisjuhlaan osallistui yhdeksänkymmentä yhdistyksen jäsentä, joille Suussasulava tarjoili neljän ruokalajin illallisen. Ruokalajeina oli keittiötervehdyksenä pikkelöityä porkkanaa ja retiisiä tilimajoneesin kera, alkuruoaksi maa-artisokkakeittoa, tilliöljyä ja vasikan poskea ja siemennäkkilepää, pääruoaksi hiillostettua siikaa, punajuurta, rapuvaahtoa ja fenkolipyrettä ja jälkiruoaksi puolukkaparfait, mallasvaahdon, suklaamullan ja marenkien kera.

annokset

Kokkikerho neljäsluokkalaisille

Suussasulava järjesti kokkikerhon 21 ala-asteen neljäsluokkalaiselle, jotka saapuivat HAAGA-HELIAn opetuskeittiöön valmistamaan erilaisia ruokia.

Illan tarkoituksena oli valmistaa kolmen ruokalajin illallinen ryhmissä ja lopuksi tarjoilla oppilaiden itse valmistamat annokset heidän vierailleen. Oppilaat jakaantuivat kolmeen ryhmään, joissa valmistettiin ryhmittäin alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Alkuruoaksi valmistettiin juuressosekeittoa ja krutonkeja, pääruoaksi paistettua siikaa, juuresranskalaisia ja sitruunamajoneesia ja jälkiruoaksi juustokakkua. Iltapäivä oli erittäin onnistunut ja keittiössä riitti energiaa. Oppilaat olivat innostuneita oppimaan ja tekemään erilaisia keittiötehtäviä. Illan tarkoituksena oli antaa oppilaille virikkeitä ruoan valmistamisesta ja kuvaa siitä, kuinka ruoat valmistellaan ja tarjoillaan ammattikeittiön tapaisesti.

annosKynttilänvalo korosti kukka-asetelmien keväisiä värejä ja viinilasit kimaltelivat auringon viimeisistä säteistä.  Ilon ja jännittyneisyyden äänet kantautuivat keittiön ovesta, kahvin tuoksu valtasi sisäänkäynnin. Keskittyneet katseet seurasivat alkuruoan koostumusta, lautasten asettelua lähtövalmiuteen ja viimeisten tarvikkeiden paikoilleen viimeistelyä. Tapahtumaa oli järjestelty kuukausia ja enää muutama hetki ja ensimmäiset vieraat astuisivat Valopihalle. -Keittiön tervehdys saa lähteä, ohjeistaa hovimestari ja nyökkää hyväksyvästi tarjoilijoille. Tätä me olemme odottaneet. Tässä me olemme hyviä. Näytetään mistä Suussasulavan porukka on leivottu.

Suussasulavan työkeikat ovat olleet tyyliltään ja tunnelmaltaan hyvin erilaisia. Jokainen työkeikka on toteutettu alusta loppuun Suussasulavan henkilökunnan omien suunnitelmien mukaisesti. Suussasulava ottaa vastaan erilaisia työkeikkoja ja pyrkii työstämään niitä persoonallisesti ja asiakkaan mahdollisia toiveita kunnioittaen.

Osuuskunnan yhteystiedot: osk.suussasulava@gmailsuussasulava_suklaakakku.com

Katso ohje: Suussasulava suklaakakku

Juttu on kirjoitettu HAAGA-HELIAn Ruoka ja media -kurssilla keväällä 2014. Kirjoittajat Miki Puikkonen, Sanna Sinkkonen ja Tia Suomi. Kuvaaja Juha Reunanen.

Comments are closed.