Suvi Huovinen verkostoitui mukaan TKI-toimintaan ja löysi taas tekemisen kipinän

Vaihdettuaan Tutkimus- ja kehittämiskeskukseen T&K-koordinaattorin asiantuntijatehtävään Suvi Huovinen keskusteli syksyllä 2014 kiinnostuksen kohteistaan esimiehensä Kitte Marttisen kanssa. Kitte kannusti rohkeasti tekemään niistä oman projektin ja juttelemaan ideoista kollegoiden kanssa. Nyt Suvilla on jo oma hankerahoitushakemus vetämässä.

suvihuovinen_web

Hetken aikaa hämmästeltyään mahdollisuuksia avaavaa toimintatapaa Suvi ryhtyi toimeen. Hän kuunteli ja jutteli eri aiheista käytävillä, koko ajan pitäen mielessä halun kehittää ja auttaa muita. Sitten niitä projekti-ideoita alkoi syntyä. Pirjo Pitkäpaasin kanssa muun muassa kirjoitettiin erittäin mielenkiintoinen ja teknisesti laadukas Intohimosta ammatti -rahoitushakemus. Vaikkei se saanut rahoitusta, siitä poiki jo uutta ideaa uuden verkoston kanssa.

Ideaa kehitettiin eteenpäin yhteisvoimin TKI-kahveilla, jonka jälkeen Kitte heitti omat verkot veteen ja seuraavaksi suunniteltiin jo Helsingin yliopiston Kirsti Longan ja Kirsi Sjöblomin kanssa mahdollista yhteistyötä. Sitten Monica Åberg sattui kertomaan Suville omasta halustaan lähteä mukaan TKI-toimintaan.

Seuraavaksi kirjoitettiinkin yhdessä 3TILAA-hankkeen rahoitushakemusta, joka tähtää kohti innostavaa työpaikkaa saamalla muutosta aikaan kolmessa eri tilassa yhtä aikaa: mentaalisessa, fyysisessä ja digitaalisessa. Hakemuksen työstämiseen osallistuivat myös Anu Sipilä ja Sirpa Lassila Porvoosta, ja tukea budjettisuunnittelussa antoivat Tero Anttila ja Jaana Lehtioksa talouspalveluista. Yhteisvoimin tehtiin hyvä hakemus, joka on saamassa ESR-rahoitusta. Ja kaiken lisäksi sen tekeminen oli hauskaa.

Viime vuoden lopulla Suvi innostui TKI-osaajavalmennuksesta ja lähti kehittämään vuoden alusta innostavaa ja TKI-lähtöistä organisaatiokulttuuria Haaga-Helialle. Tämä sivuaa myös 3TILAA -hankkeen aihetta. Suvi hyödynsi syksyn hakuprosessin aikana syntynyttä verkostoa päästäkseen liikkeelle TKI-osaajavalmennuksen kehittämistehtävässään. Kun toisen tuntee, on helpompi ottaa seuraava askel. Samalla synergiaetuja toi MANIA-projektin kautta kehittyneet tutkijan taidot, sekä Learning Coach -valmennuksen kautta kehittyneet sosiaaliset ja valmennustaidot. Sattumalta näihin kahteen projektiin liittyi myös KV-metro-projekti, jonka turvin Suvi vieraili Sveitsissä tunnistamassa esteitä ja elementtejä inspiroivalle organisaatiokulttuurille – ja verkosto sen kuin kasvoi.

 

Esimiehen kannustava asenne oli tärkeää

Oleellisina pointteina TKI-toimintaan mukaan lähtemisessä olivat oma avoin asenne, johdon myönteinen suhtautuminen, esimiehen sallima vapaus tekemiselle ja mielettömän kannustava asenne, kuunteleminen ja keskustelu – erityisesti kohtaamisissa ja verkostoituessa, ideoiden yhdistäminen ja kollegojen kanssa yhdessä kehittäminen, sekä mindset- ja coaching- kirjallisuuteen perehtyminen.

-Niin ne aivot vain vievät alitajuntaisesti oikeaan suuntaan ja asioita alkaa tapahtua kuin itsestään. Jotkut ehkä inhoavat muutosta, minä innostun asioiden kehittämisestä, Suvi kiteyttää.

Alustavina havaintoina Suvi on huomannut, että haastavinta on ehkä saada kollega ajattelemaan out-of-the-box ja no-box -lähtökohdista varsinkin ideointivaiheessa. Monesti organisaation järjestelmät ja toimintatavat nähdään esteenä jo pelkälle ideoinnille ja ajattelulle. Joskus myös esimiehen asenne voi olla hidaste mahdollisuuksille.

Matka innostavan ja kehittämislähtöisen organisaatiokulttuurin rakentamiseksi jatkuu ja vuoden lopussa pitäisi siitä olla jo yksi artikkelikin. Jos aihe kiinnostaa sinua, Suvi juttelee siitä mielellään lisää!

 

Tule mukaan TKI-toimintaamme!

 

Teksti Suvi Huovinen
Kuva Heikki Yli-Ketola

 

Comments are closed.