Uusia haagahelialaisia: Riku Hytönen, myynnin opettaja

HAAGA-HELIAn myynnin koulutusohjelmaan saatiin tänä vuonna lisäopiskelupaikkoja ja samalla tuli avoimeksi myynnin opettajan työpaikka. Elokuussa tässä työssä aloitti uusi opettajamme Riku Hytönen.


riku_hytonen_web

Opettaminen on ollut minulle tietynlainen MBA-kurssi

-Tämä on nyt paluu kotiin Kirkkonummelle, Riku toteaa iloisesti. Hän on alun perin kotoisin Imatralta, mutta asunut myös pääkaupunkiseudulla 20 vuotta.

Elämä vei hänet kolme vuotta sitten Lappeenrantaan opettajaksi. Siellä hän opetti Saimaan ammattikorkeakoulussa myyntiä ja markkinointia kansainvälisille opiskelijoille. Hän suoritti myös pedagogiset opinnot Lappeenrannassa työskennellessään.

Ennen opettajanuraa hän työskenteli 20 vuotta yritysmaailmassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtotehtävissä muun muassa Orion Pharmassa ja Planmecassa.

Miksi HAAGA-HELIAan?

-HAAGA-HELIAn avoin työpaikka tuli sopivassa elämänvaiheessa esille. HAAGA-HELIA on liiketaloudessa ykköspaikka ja myös Lappeenrannassa katsottiin ensimmäiseksi, mitä HAAGA-HELIAssa tapahtuu. Entiset kollegat ovatkin kiinnostuneita kuulemaan kommentteja, miten täällä menee, Riku nauraa.

Hytösen työhön kuuluu opettamisen lisäksi yritysyhteistyötä. Hän on MySafetyn ja Verisuren partnerimanageri ja koordinoi yhtä kansainvälistä projektia.

-On hienoa nähdä, että opiskelijoille on paljon yritysyhteistyötä ja yrityscaseja. Tehdään oikeita asioita oikeille firmoille.

Riku toteaa saaneensa paljon tukea myyntityön tiimiltään. Hänet on toivotettu tervetulleeksi.

-On ollut helppo päästä kuvioon sisälle. Opetan valmiilla kursseilla, joissa on mukana myös muita opettajia. Tästä on helppo lähteä suunnittelemaan myös omia opetuskokonaisuuksia, Riku kiittää.

“Opettelen opettamaan suomeksi”

Hytönen on valmistunut Helsingin kauppakorkeakoulusta, kansainvälisten toimintojen koulutusohjelmasta. Hän on opiskellut pääasiassa englanniksi ja myös työelämän kielenä on ollut tähän saakka englanti.

-Nyt HAAGA-HELIAssa opettelen opettamaan suomeksi, sillä tutut termit ja ilmaisut pitää nyt kääntää englannista suomeen. Opettaminen on ollut itselleni myös tietynlainen MBA-kurssi. Opettajana olen palannut takaisin teorioiden pariin. Opettamisesta on ollut hyötyä myös oman ammatillisen kehittämiseni kannalta, Riku kertoo.

Mikä innostaa?

Rikun mukaan on mahtavaa olla nuorten kanssa tekemisissä. Nuorten motivaatio on selkeästi havaittavissa: Opiskelijat haluavat mennä eteenpäin ja oppia.

-Nuorilla syttyy lamppu pään päällä ja he alkavat soveltaa oppimaansa omiin kokemuksiinsa. Näkee aidosti, että ahaa-elämys tapahtuu, Riku kertoo.

Riku viettää vapaa-aikaansa mökkeillessä Saimaan rannalla. Siellä hän rakentaa ja puuhastelee omin käsin. Hän myös pelaa golfia ja lasten kanssa jalkapalloa. Vapaalla on myös tärkeää olla välillä omassa rauhassa ja lukea kirjoja.


Teksti Sanna Leporanta
Kuva Elina Keckman

 

Comments are closed.