Uusia haagahelialaisia: Taina Mikkola, StartUp Coach

Taina Mikkola aloitti työt Pasilan toimipisteessä huhtikuussa. Yrittäjänä hän ymmärtää valmennettavien haasteita.

TainaMikkola1_IMG_2313

Taina pyörittää ryhmäcoachingia, jossa opiskelijaryhmä opettelee yhdessä coaching-taitoja ja vie samalla omia liikeideoitaan eteenpäin. Työhön kuuluu myös toiminnan kehittämistä, opiskelijoiden tapaamista ja toiminnasta kertomista. Kahta samanlaista työpäivää ei ole, mikä sopii Tainalle.

Tämä on kuin juuri minulle tehty työ, sillä siinä yhdistyvät kehittäminen ja coachaaminen. Uusi työ on ollut vielä positiivisempi kokemus kuin ajattelin.

Taina on valmistunut tradenomiksi nykyisestä Laureasta, jossa hän opiskeli taloushallintoa ja henkilöstöhallintoa. Hän on valmistunut myös kasvatustieteen maisteriksi. Työura alkoi jo opiskeluaikana Nokiassa, jossa hän työskenteli muun muassa laatumanagerina. Nokian jälkeen hän oli Outokummulla HR-tehtävissä ja kehitti muun muassa suorituksen johtamista ja palkitsemista.

Yrittäjä itsekin

Taina on opiskellut coachingia ja Outokummun jälkeen hän perusti oman yrityksen, joka keskittyy valmentamaan luovia pienyrittäjiä. HAAGA-HELIA oli jo aiemmin tuttu, sillä Tainan yrityksellä ja StartUp Schoolilla on ollut yhteistyötä. Sivutyönään hän on tällä hetkellä kehittämässä myös viestintäratkaisua päiväkotien ja vanhempien väliseen viestintään.

-Kysymykset, joita yrittäjät tuovat keskusteluihin, ovat pitkälti tuttuja, sillä olen pohtinut niitä itsekin. Ymmärrän myös opiskelijoiden haasteita yhdistää opiskelu ja oman firman pyörittäminen, Taina kertoo.

Taina harrastaa lenkkeilyä ja juoksee puolimaratoneja. Viime vuosina myös uiminen on tullut hauskaksi harrastukseksi. Vapaalla hän pyrkii lukemaan mahdollisimman paljon. Hänellä on kaksi kouluikäistä lasta ja perhe asuu Arabianrannassa. Uuden työn ansiosta palaset tuntuvat loksahtaneen kaikin puolin kohdalleen ja Taina iloitsee nyt siitäkin, että voi pyöräillä töihin.

Jokaisessa toimipisteessämme on ainakin yksi StartUp Coach. StartUp Schoolin toiminta on avointa: viikkopalavereihin voi tulla kuuntelemaan ja toimintaan voi liittyä mukaan kuka tahansa.

StartUp School Facebookissa

Teksti Sanna Leporanta
Kuva Anna Melgin

Comments are closed.

Comments are closed