Mikä ihmeen Rinnallakulkija?

Kasvu Openin pääkaupunkiseudun Kasvupolku on alueellinen tapahtumakokonaisuus, käsittäen starttitilaisuuden, kaksi sparraus- eli Kiitoratapäivää sekä semifinaalin, josta kaksi lupaavinta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin Jyväskylän Paviljonkiin. Huhti- ja toukokuun Kiitoradoilla yritykset kohtaavat eri alojen asiantuntijoita eli mylläreitä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Nämä sparraussessiot tarjoavat todella erinomaisen mahdollisuuden kulkea sparrattavien yritysten rinnalla; tutustua syvemmin kasvuhakuisiin yrityksiin ja oppia yritysten kasvusta.  

Rinnallakulkija kulkee nimensä mukaisesti yhden valitsemansa yrityksen rinnalla koko Kiitoratapäivän ajan. Yritysten ja kasvun osaajien bisnestapaamisten seuraaminen on hieno mahdollisuus tutustua yrityksen kasvun kannalta olennaiseen tekemiseen. Samalla syntyy mahdollisuus antaa kiitoratapäivän jälkeen yritykselle myös omat vinkit kasvun toteutukseen ja olla näin tukemassa uusien menestystarinoiden syntymistä Suomeen.

Tällainen Rinnallakulkija olin itsekin Keski-Suomen Kasvupolulla keväällä 2016, ja mielestäni vastaava konsepti oli ehdottomasti saatava mukaan myös pääkaupunkiseudun Kasvupolulle.

Tätä kirjoittaessani on vappu juuri juhlittu, ja meillä on nyt hienosti osoituksena 3amk-strategisen liittouman ”Innovaatiotoiminta, työelämäyhteistyö ja yrittäjyys”-osa-alueen työryhmän konkreettisesta yhteistyöstä ja tavoitteellisesta työskentelystä lähtemässä pääkaupunkiseudun Kasvu Openin toukokuun Kiitoratapäiviin Rinnallakulkijoiksi 3amk:in henkilöstöstä 10 upeaa heittäytyjää ja edustajaa; lehtoreita ja päällikkö-tason tehtävissä toimivia. Haaga-Helian amk:sta mukaan saamme StartUp Schoolin neljä opettajaa – aivan mahtavaa! 

Rinnallakulkija-toimintamallin luonut fasilitaattori ja Kasvu Openin perustajaosakas Kasvun Roihu Oy on ottanut tämän 10-henkisen ryhmän haltuunsa, lähtien kartoittamaan tätä kehittymisen ja kehittämisen matkaa heidän kanssaan alkuohjeistuksesta kasvuhakuisen yrityksen Rinnallakulkijaksi, edeten 31.5. olevaan Follow-up -työpajapäivään.

Meillä on kyllä tosi mahtava porukka 3amk:issa, sillä niin nopealla aikataululla saimme tämän upean ja innokkaan porukan kokoon toukokuun Kiitoratapäiviin yritysten rinnalla kulkemaan – iso kiitos Vettenrannan Antille Laureassa ja Järvisen Juhalle Metropoliassa porukan kokoamisesta kanssani lyhyellä varoitusajalla taustajoukoistamme! Meillä on todella hieno ryhmä koossa, joista jokunen näki isosti vaivaa saadakseen raivattua kalenteriin tälle kokemukselle tilaa.


Millaisin odotuksin ja asentein he mahtavat olla mukaan lähtemässä?

 

 

 

Julkaistu myös Haaga-Helia amk:n verkkolehdessä osoitteessa: https://esignals.haaga-helia.fi/2017/05/05/rinnallakulkija-mukana-kehittymisen-ja-kehittamisen-matkalla/, jonne blogi pysyvästi myös siirtyi.

Kuvien lähteet:

  • Kiitorata: http://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/134777-curved-runways/
  • Kalliokiipeily: http://uskismama.blogspot.fi/2015_01_01_archive.html
  • Kissa: http://lauratlihoiksi.blogspot.fi/2014/09/asenne-ratkaisee.html
Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti

Heureka: missä ovat pääkaupunkiseudun Kasvu Openin Rinnallakulkijat?

Kauniina maaliskuun 3. päivän aamuna kokoan Vantaan Heurekassa roll-up:piani ja lataan pöytään esitteitä koulutustarjonnastamme ja mahdollisuuksista kehittää osaamista ja liiketoimintaa yhdessä meidän ja yhteistyökumppaneittemme kanssa.

Tosi mukavaa olla StartUp Schoolista edustamassa pääkaupunkiseudun Kasvu Openin yhteistyökumppania ja omaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulua, ja päästä Kasvupolun starttitilaisuuteen kuulemaan miten alueen menestyvät yritykset ovat toteuttaneet kasvunsa, ja miten kasvuhakuiset yritykset voivat hakeutua tähän Suomen suurimman yritysten kasvun sparrausohjelmaan Kasvu Openiin mukaan.

Kasvu Openin sivuilta luin Kasvupolusta, että Kasvupolulle mukaan valitut 15 yritystä tulevat saamaan sparrausta kasvun tehneiltä Suomen liike-elämän huipuilta Co´Creation -henkisesti, löytääkseen ratkaisut kasvunsa haasteisiin – ja vieläpä maksutta. Vau!

Vaikka tuossa tilaisuudessa esitteet jotakuta kiinnostivat, mietin silti mitä järkeä roll-up:in kyljessä pönöttämisessä ja esitteiden jakamisessa oikein on, ja mitä kaikkea muuta mukavaa ja tehokkaampaa toimintaa voisimme pääkaupunkiseudun Kasvu Openin kylkeen aktivoida mukaan.


Sitten välähti; missä täältä ovat Rinnallakulkijat? 

 

 

 

Kuvien lähteet:

  • Heureka: http://www.kanresta.fi/kokoukset+ja+tapahtumat/tervetuloa+tutustumaan+ravintoloihimme/heureka+vantaa/ kumppania
  • Välähti: http://www.jakitec.fi/hyva-tietaa/
Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti

Hello world!

Welcome to HAAGA-HELIA Blogit Sites. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | 1 kommentti