Mikä ihmeen Rinnallakulkija?

Kasvu Openin pääkaupunkiseudun Kasvupolku on alueellinen tapahtumakokonaisuus, käsittäen starttitilaisuuden, kaksi sparraus- eli Kiitoratapäivää sekä semifinaalin, josta kaksi lupaavinta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin Jyväskylän Paviljonkiin. Huhti- ja toukokuun Kiitoradoilla yritykset kohtaavat eri alojen asiantuntijoita eli mylläreitä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Nämä sparraussessiot tarjoavat todella erinomaisen mahdollisuuden kulkea sparrattavien yritysten rinnalla; tutustua syvemmin kasvuhakuisiin yrityksiin ja oppia yritysten kasvusta.  

Rinnallakulkija kulkee nimensä mukaisesti yhden valitsemansa yrityksen rinnalla koko Kiitoratapäivän ajan. Yritysten ja kasvun osaajien bisnestapaamisten seuraaminen on hieno mahdollisuus tutustua yrityksen kasvun kannalta olennaiseen tekemiseen. Samalla syntyy mahdollisuus antaa kiitoratapäivän jälkeen yritykselle myös omat vinkit kasvun toteutukseen ja olla näin tukemassa uusien menestystarinoiden syntymistä Suomeen.

Tällainen Rinnallakulkija olin itsekin Keski-Suomen Kasvupolulla keväällä 2016, ja mielestäni vastaava konsepti oli ehdottomasti saatava mukaan myös pääkaupunkiseudun Kasvupolulle.

Tätä kirjoittaessani on vappu juuri juhlittu, ja meillä on nyt hienosti osoituksena 3amk-strategisen liittouman ”Innovaatiotoiminta, työelämäyhteistyö ja yrittäjyys”-osa-alueen työryhmän konkreettisesta yhteistyöstä ja tavoitteellisesta työskentelystä lähtemässä pääkaupunkiseudun Kasvu Openin toukokuun Kiitoratapäiviin Rinnallakulkijoiksi 3amk:in henkilöstöstä 10 upeaa heittäytyjää ja edustajaa; lehtoreita ja päällikkö-tason tehtävissä toimivia. Haaga-Helian amk:sta mukaan saamme StartUp Schoolin neljä opettajaa – aivan mahtavaa! 

Rinnallakulkija-toimintamallin luonut fasilitaattori ja Kasvu Openin perustajaosakas Kasvun Roihu Oy on ottanut tämän 10-henkisen ryhmän haltuunsa, lähtien kartoittamaan tätä kehittymisen ja kehittämisen matkaa heidän kanssaan alkuohjeistuksesta kasvuhakuisen yrityksen Rinnallakulkijaksi, edeten 31.5. olevaan Follow-up -työpajapäivään.

Meillä on kyllä tosi mahtava porukka 3amk:issa, sillä niin nopealla aikataululla saimme tämän upean ja innokkaan porukan kokoon toukokuun Kiitoratapäiviin yritysten rinnalla kulkemaan – iso kiitos Vettenrannan Antille Laureassa ja Järvisen Juhalle Metropoliassa porukan kokoamisesta kanssani lyhyellä varoitusajalla taustajoukoistamme! Meillä on todella hieno ryhmä koossa, joista jokunen näki isosti vaivaa saadakseen raivattua kalenteriin tälle kokemukselle tilaa.


Millaisin odotuksin ja asentein he mahtavat olla mukaan lähtemässä?

 

 

 

Julkaistu myös Haaga-Helia amk:n verkkolehdessä osoitteessa: https://esignals.haaga-helia.fi/2017/05/05/rinnallakulkija-mukana-kehittymisen-ja-kehittamisen-matkalla/, jonne blogi pysyvästi myös siirtyi.

Kuvien lähteet:

  • Kiitorata: http://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/134777-curved-runways/
  • Kalliokiipeily: http://uskismama.blogspot.fi/2015_01_01_archive.html
  • Kissa: http://lauratlihoiksi.blogspot.fi/2014/09/asenne-ratkaisee.html

Tietoja Johanna Pitkänen

Blogin kirjoittaja on Haaga-Helia amk StartUp Schoolin yhteyspäällikkö, ja itsekin Rinnallakulkenut kevään 2016 Keski-Suomen Kasvu Openin Kasvupolulla.
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *