Päiväni bloggaajan matkassa

Osana opintojemme Sisällöntuotanto muuttuvassa mediassa -opintojaksoa pääsimme osaksi erilaisia projektiryhmiä. Minä ja kolme muuta onnellista koulutoveriani pääsimme tekemään projektia myöskin koulumme opiskelija Emmi-Liia Sjöholmin huippusuositun ruokablogin Torkkuja ja Nokkosia parissa.

Projektiryhmään pääsy oli eräällä tavalla unelmieni täyttymys. Olen haaveillut muutaman vuoden oman ruokablogin perustamisesta ja kun kuulin, että Emmi-Liia tulee pitämään tätä kyseistä projektia kurssillemme, päätin, että minun on pakko päästä hänen ryhmäänsä. Onni oli mukana, kun pääsin siihen.

Projektiin kuului rutkasti etukäteissuunnitelua ja muun muassa itseämme inspiroivin ruokakuvien etsimistä. Pinterest oli siis kovassa käytössä.

Koko projektin kruunasi työskentelypäivä oikean bloggaajan eli Emmi-Liian kotona. Päivän aikana kuvasimme erilaisia ruokia ja opimme paljon ruokakuvauksesta, mutta myös yleisesti valokuvauksesta. Asiaan kuului myös luonnollisesti kokkaaminen ja ruokien syöminen. Tärkeimpänä oppina meille kaikille ryhmäläisille oli kuitenkin varmasti se, että blogien postaukset eivät synny aivan sormia napsauttamalla, vaan niiden tekemiseen käytetään useita tunteja tai päiviä – ellei jopa viikkoja. Kaiken kaikkiaan päivä oli opettavainen ja herkullinen.

Ryhmämme projektin aikaansaannoksia, kuvauspäivän tekeleitä ja omaa Urbaaniriista-ruokablogia pääset katsomaan tästä.

Urbaaniriistan tulevaisuus on vielä suuri kysymysmerkki. Ehkä joku ryhmäläisistä innostuu sitä jatkamaan. Ehkä jopa minä. Emmi-Liian projektiin osallistumisen jälkeen intoni ruokabloggamiseen ei ole ainakaan vähentynyt – päinvastoin.

IMG_5982

 

Kuva: Iida Kekäle

This entry was posted in Blogit and tagged , , . Bookmark the permalink.