Henkilöstö vastasi: Mikä innostaa työssäsi?

Joillekin innostusta tuovat hyvät työkaverit, toisille työskentely nuorten kanssa. Mistä meillä ammennetaan motivaatiota? Keräsimme henkilöstöltä kommentteja siitä, mikä omassa työssä innostaa. Vastauksia tuli kaikenkaikkiaan 99 kappaletta. Tässä alla otteita.

Henkilöstö sai lähettää myös Innostus-aiheisia kuvia. Kaikki tässä jutussa julkaistut kuvat palkitaan leffalipuilla.


asiakas-palaute-innostaa-ja-motivoi_web

Asiakaspalaute innostaa ja motivoi. Kuvassa on Vierumäen toimipisteen kirjastossa oleva palautepuu, johon asiakkaat saavat jättää palautetta. Kuva Matias Laurila

 

MIKÄ SINUA MOTIVOI TYÖSSÄSI? MISTÄ INNOSTUT?

Nuorista opiskelijoista ja omasta aineesta, jota arvostan ja johon on kiinnostus. Uusista haasteista, joita työpaikka tuo tullessaan ja teknologian kehitys.

Ajatus siitä, että opiskelijasta ennemmin tai myöhemmin tulee (tai ainakin saattaa tulla) yhteiskunnallinen vaikuttaja paljolti meiltä saatujen oppien varassa.

hyvät työkaverit, ihanat opiskelijat, yksikään päivä ei ole samanlainen. Kuulostaa kliseeltä, mutta näin se vain on 🙂 Jos vain rahallisesti ajattelisi, olisin jossain muualla töissä!

Tekemisen meininki opiskelijoiden kanssa.

Porvoo Campuksen mahtava työyhteisö -meillä nauretaan paljon ja tuetaan kollegoita niin työ- kuin yksityisasioissa. Olemme huippu tiimi, jossa jokainen on osa kokonaisuutta – ei yksin, vaan yhdessä!

Continuous development of my competences; inspiring colleagues; enthusiastic students; positive feedback from our industry partners.

Ahkerat opiskelijat. Kun näkee että opiskelija innostuu aiheesta joko kurssilla tai opinnäytetyössään. Yritysprojektit joissa tulee haastetta itselle. Työskentely innostavien työkavereiden kanssa – sitä lon vähitellen löytänyt ne tyypit joiden kanssa työtavat mätsäävät ja ideoita syntyy.

Opiskelijat ovat aivan ihania! Heidän auttamiseensa ei kyllästy. Se aito ilo, mikä heidän kasvoista kuvastuu, kun on onnistunut auttamaan jossain heille tosi tärkeässä asiassa, joka minulle on saattanut olla surastaan rutiinia, sillä jaksaa taas jatkaa!

Sopivasti yhdistyy yritysprojektit (pysyy IT-alan kehityksessä ajantasalla), TKI-hankkeet (tieteellinen julkaiseminen) ja työskentely opiskelijoiden kanssa (substanssia ja menetelmiä voi kehitellä ohjaamalla kurssitöitä). Lisäksi kun tämä yhdistyy joustaviin työaikoihin.

hhpollot_kahvi_web

Porvoossa innostutaan tummapaahtoisesta kahvista, kokeiden korjauksesta, digitaalisista työskentelymuodoista ja HAAGA-HELIA-pehmoista. HAAGA-HELIA-pöllöt on tehnyt opiskelijamme Tuula Ramela, www.pupuna.com. Kuva Maria Kantola

Koen, että lähiesimieheni luottaa osaamiseen ja arvostelukykyyni. Saan toimia oman järkeni ja intuitioni mukaan, ja minua myös kuunnellaan, kun tulevaisuutta suunnitellaan. Tästä seuraa inspiroiva vapauden ja vastuun tunne. haluan yrittää parhaani. Lisänä vielä se, että jos ja kun välillä epäonnistun, voin turvallisesti keskustella siitä lähiesimieheni kanssa.

Opiskelijat! Tietty itsenäisyys ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön. Uuden oppiminen.

Päivittäin ja viikottain vaihteleva työ, sitoudun kameleonttimaiseen työrytmiin ja työkuvaan.

Erilaiset projetit ja opiskelijaryhmien kanssa työskentely. On innostavaa nähdä kun opiskelija tiimit tekevät todella vakuuttavaa jälkeä projektitöissä. Tämä näkyy sitten myös yrityspalautteena.

Nuoret ovat ihan parasta! Mielekäs työn sisältö (johon minulla on koulutus), kivat työkaverit, hyvä esinainen, hyvät fyysiset puitteet ja välineet, tulevaisuuteen katsova, mutta realistinen ilmapiiri, mahdollisuus kehittyä ja kehittää.

1) Ihanat työkaverit omassa lähitiimissä 2) Tunnustus tehdystä työstä (välillä se voi olla negatiivistakin!) 3) Vaikutusmahdollisuus omaan työhön 4) Oma luonne -> välillä täytyy haastaa itseä -> se taas motivoi tekemään ja näkemään työtä uusin silmin

porvoossa_seisotaan

Porvoon yksikössä on innostuttu tekemään töitä seisten. Kuva Maria Kantola

Ajattelemisen vapaus ja se, että saa vaikuttaa toimialaan ehkä enemmän kuin missään aikaisemmin kokemassa paikassa. Saa toimia itsenäisesti, mutta vastuullisesti – palaute tulee välittömästi onnistumisista. Jos tämä otetaan pois syystä tai toisesta, se vie luovuuden ja motivaation koska työstä tulee silloin enemmän suorittamiseen vaativaa huomiota. Nykyinen rahoitusmalli koettelee tätä asiaa jonkin verran.

Hyvät työkaverit, joiden kanssa viihtyy sekä töissä että vapaalla. Uskon vahvasti HAAGA-HELIAn tehtävään eli koulutusalaan. Oman työni haasteena on sen vaativuus ja monipuolisuus. Samalla työni haastavuus ja vaihtelevuus on innostavaa: koen kehittyväni koko ajan.

Oman alani seuraamisesta ja tutkimisesta, uuden tiedon eturintamalla toimimisesta, yhteistyöstä muiden korkeakoulujen ja yritysten kanssa, vapaudesta kehittää uutta, muutosten antamasta mahdollisuudesta.

Työ pitää tehdä hyvin: onnistumisen kokemukset. Tosin oman jaksamisen vuoksi on syytä muistaa allokoitu tuntimäärä: muuten lipsuu palkattomien ylitöiden puolelle. Olisi varmaan tämän päivän realismia downgradata tuo alun motto muotoon: Työ pitää tehdä. Onnistumisen kokemusten sijasta olisi terveellistä oppia nauttimaan siitä, että työ tuli tehdyksi ja sai päivän pulkkaan.

Jatkuva uuden oppiminen. Tässä ei tosiaankaan voi jämähtää. Tärkeää on myös olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa – niin kollegoiden kuin opiskelijoidenkin. Tällä hetkellä innostaa myös tekniikan mahdollisuus joustotyöhön – taas tein viime viikolla pari päivää etänä suurella innolla ja hyvällä menestyksellä. Kiitos HH:lle Lumiasta ja työläppäristä 🙂

Työssä innostaa itsenäisyys ja tietty vapaus sekä samanhenkiset työkaverit. Parasta taitaa silti olla innostunut opiskelija!

Uusien ihmisten tapaaminen ja verkostoituminen, matkustaminen ja yhteistyö kv-tasolla

Opiskelijat Yritysyhteistyö Opetettavat aiheet

Itsensä haastaminen ja uusien opetusmetodien kehittäminen. Jokainen päivä on erilainen ja työ ihmisläheistä. Onnistumisen elämysten ja oppimisen ilon jakaminen opiskelijoiden kanssa. Ne hetket, kun saa flow-hengen ryhmään!

(1)TULEVAISUUDEN MAHDOLLISUUDET: Koulutusassistentin työ ei ole enää vain suorittamista, vaan työn moninaisuus, teknologinen kehitys, nopeat toteutukset ja muuttuva yritysmaailma ja -ilmapiiri Suomessa innostavat koko ajan uutta luovaan ajatteluun ja tekemiseen. Innostus ei tule itsestään, vaan siihen tarvitaan elämänkokemusta ja hyvä, positiivinen ja työntekijöitään kannustava (2)TYÖYHTEISÖ. Pois narina ja focus innostuneeseen tekemiseen ja yhteistyöhön. Aikuisten ihmisten valittaminen ilman mukana tulevaa hyvää parannusehdotusta on kiukuttelua! Varsinainen motivaation suola ovat kuitenkin ehdottomasti (3) ASIAKKAAT. Välitön palaute, asiakaspalvelun monipuolisuus ja sisältö. Vain kuuntelemalla asiakasta voi tehdä ja saavuttaa parasta mahdollista työn laatua!

Työilmapiiri, työkaverit sekä yhteen hiileen puhaltaminen 🙂

Monikulttuuriset, eläväiset nuoret, jatkuva oppiminen, yhteistyö yritysten kanssa  ja mahdollisuus opiskella uusia asioita. Työkaverit extrabonus. Olen kiitollinen, että työni motivoi ja antaa minulle paljon.

 

Lisää vastauksia löydät intrasta. Katso myös, kuinka kauan vastaajat ovat työskennelleet HAAGA-HELIAssa.

 

Kysely ja juttu: Sanna Leporanta

 

Comments are closed.