Innostava työyhteisö ja tiimi antaa energiaa

Osallistuimme syyskuussa Talentum Eventsin Intranet ja digitaalinen työympäristö Summitiin. (Twitterissä #eventsidts)

Esko Kilpi puhui seminaarissa viestinnän ja erityisesti asiantuntijatyön muuttumisesta. Hänen mukaansa yhä useammat yksilön työtehtävät ovat sellaisia, että niiden tekemiseen tarvitaan yhteisön tuki. Yhden henkilön osaaminen ei useimmiten riitä. Työ on muuttunut myös tilanne- ja tapauskohtaiseksi, eikä sitä voida enää kuvata hallittuina prosessikaavioina.

Koska emme etukäteen tiedä, ketkä organisaation työntekijät tarvitsevat toisiaan, tärkeintä on mahdollistaa henkilöstön kommunikointi. Sosiaalisen intranetin avulla autetaankin ihmisiä löytämään toisensa: Sen avulla voidaan hyödyntää työpaikan verkostoissa oleva osaaminen tehokkaammin.

involve_meEsko Kilpi puhui seminaarissa myös hiljaisesta läpinäkyvyydestä ”quiet transparency”. HAAGA-HELIAn sähköisellä henkilöstölehdellä haluammekin tukea avoimuutta ja henkilöstömme kommunikointia.

Samassa seminaarissa Pauli Aalto-Setälä puhui Tulevaisuuden työpaikasta vuonna 2020. Vuonna 2020 johtaminen on vahvuuksien vahvistamista, muutoksissa elämistä ja erityisesti Innostamista. Innostavassa tiimissä pitää Aalto-Setälän mukaan olla kriitikko (ei latistaja), fanittaja (joka antaa vauhtia ideoille), mentori ja toteuttaja. Varasta tiimissä ei saa olla. Löytyvätkö teidän tiimistä nämä tyypit?

Idea tämän numeromme teemaan, Innostukseen ja sisäiseen motivaatioon, tuli opettajaltamme Eija Kärnältä. Eija viittasi erityisesti eduskunnan tulevaisuusryhmän selontekoon 3/2014: Sisäinen motivaatio, Tulevaisuuden työssä tuottavuus ja innostus kohtaavat.

Kiitos Eija tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta! Spiritin toimitusneuvosto innostui. Kokosimme tähän lehteen asioita, joista opiskelijamme ja henkilöstömme saa motivaatiota. Toivottavasti keskustelu jatkuu vaikkapa kahvipöydissä.

 

Antoisaa syksyä!

Sanna Leporanta
tiedottaja, päätoimittaja

Krista Karusalmi
web-tuottaja, tekninen toteuttaja

 

HAAGA-HELIAn viestintä on innostunut Instagramista, jonka kautta olemme saaneet uudenlaisen yhteyden opiskelijoihimme. Kuva Tarja Leponiemi, HAAGA-HELIAn instagram

 

Comments are closed.