Kulttuurikerho Kultu rakentaa yhteisöllistä Haaga-Heliaa

Kulttuurikerho Kultun vuoden 2016 tapahtumakalenteri on julkistettu. Kultun kautta tullaan myös tänä vuonna järjestämään runsaasti henkilöstön yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa.

Kultu_Fiskars

Kulttuurikerho Kultu ei nimestään huolimatta omistaudu ainoastaan kulttuurille. Kerhosta löytyy toimintaa aina kahvakuulasta lintubongaukseen, kulttuuria kuitenkaan unohtamatta.

– Yhteisöllinen toiminta, henkilöstön virkistäminen ja uusien elämyksien tarjoaminen ovat kerhon toiminnan ytimessä, kertoo henkilöstöpalveluiden hr-asiantuntija Kristina Walden (kuvassa keskellä).

kultulaisia_web

Kultu on vapaaehtoistoiminnalle perustuva henkilöstökerho. Waldenin lisäksi Kultun toimintaa järjestävät ja organisoivat koulutuksen tietohallintopalveluiden assistentti Tarja Suomi (kuvassa vasemmalla), opintotoimiston assistentti Viena Peltoniemi (kuvassa oikealla), koulutuksen järjestämispalveluiden suunnittelija Tarja Meriluoto, opintotoimiston koulutusassistentti Annika Kiander ja Liikunta-Sportsin johdon assistentti Noora Viljanen.

-Olen Kultussa mukana työtehtävieni puolesta. Olen myös aina ollut kiinnostunut järjestämään tapahtumia ja tilaisuuksia, koska se on hauskaa, sanoo Kristina Walden.

 

Kultu murtaa rajoja ja yhdistää

Viime vuosina henkilöstöllä on ollut Kultun kautta mahdollisuus päästä muun muassa nauttimaan Suomi-Unkari jalkapallo-ottelusta, ihastelemaan taidetta Ateneumiin, päästä mittailemaan ajotaitojaan kartingissa, sisäistämään oikea tekniikka kahvakuulakurssilla sekä oppimaan käytännöllisiä taitoja pyöränhuoltokurssilla.

– Kultun toiminnassa samoista asioista kiinnostuneet kohtaavat. Pyrimme pitämään toiminnan monipuolisena, jotta jokaiselle löytyisi jotain, kertoo Suomi.

Kulttuurikerhon tavoitteena on myös rikkoa eri kampuksien ja työtehtävien välisiä raja-aitoja.

– Pienemmässä kokoonpanossa ihmiset pystyvät helpommin tutustumaan toisiinsa. Tällainen yhteistoiminta tarjoaa erilaista työtä tekeville ja eri kampuksilla työskenteleville haagahelialaisille mahdollisuuden tutustua. Tämän jälkeen on ehkä myös helpompi ottaa yhteyttä työasioissa, toteaa Walden.

Kultulaiset ovat myös itse saaneet paljon iloa kulttuurikerhon toiminnasta ja sen järjestämisestä.

– Yhteisissä tapahtumissa tapaa henkilöitä, joita ei ehkä muuten tapaisi. Palautteen mukaan Kultun toiminnan on todettu lisäävän työviihtyvyyttä ja sen eteen teen mielelläni töitä, toteaa Suomi.

Peltoniemi on Suomen kanssa samoilla linjoilla.

– Meillä on suunnittelupalavereissa todella hauskaa yhdessä miettiä tulevia tapahtumia. Tapahtumissa tapaa innostuneita ja osaavia haagahelialaisia eri kampuksilta. Saatu palaute innostaa jatkamaan ja jaksamaan!

 

Oman talon osaaminen mukana

Kultun_toimintaa2

 

Kultu järjestää paljon tapahtumia talon ulkopuolella, mutta sen toiminnassa halutaan hyödyntää myös oman yhteisön tarjoamaa tietotaitoa. Moni Kultun tarjoaman tapahtuman vetäjä tuleekin talon sisältä.

– Tämä on todella suuri yhteisö, josta löytyy paljon erilaista osaamista. Siksi haluammekin käyttää mahdollisimman paljon omia valtavan ihania osaajiamme, kertoo Walden.

Kultulaiset haluavat kannustaa henkilöstöä rohkeasti tuomaan esiin omat taitonsa. Moni onkin hienosti tarttunut toimeen. Muun muassa maaliskuun Mindfulness-kurssin tulee pitämään lehtori Monica Åberg ja tulevan syksyn valokuvauskurssin vetää hakutoimiston suunnittelija Hanna Maunuksela.

– Kerhon toimintaan saa osallistua paitsi osanottajana niin myös järjestäjänä tai vetäjänä, kannustaa Peltoniemi.

– Tervetulleita ovat kaikki, joilla vain on tarjota omaa osaamistaan, jatkaa Walden.

 

Uusia ideoita ja miesnäkökulmaa kaivataan

Uusia tapahtumaideoita lentää välittömästi ilmoille, kun Peltoniemi, Suomi ja Walden pääsevät samaan huoneeseen.

-Saimme parissa tunnissa aikaan vuoden 2016 ohjelman ja ideoita olisi vaikka kuinka paljon, kertoo Walden.

Tänä vuonna ohjelmassa on muun muassa valokuvauksen peruskurssi, Ikean sisustusilta, Kauhujen kävely, Oopperan kummitus -musikaali sekä viini- ja mattokurssit. Ideat tapahtumin tulevat sekä henkilökunnalta että Kultulaisilta. Lisää ehdotuksia kuitenkin tarvitaan jatkuvasti.

– Erityisesti miesnäkökulmaa kaivataan, huomauttaa Suomi.

Kultun vuoden 2016 tapahtumakalenteri on juuri julkaistu. Maaliskuussa naistenpäivänä tapahtumalistalla oli elokuvailta Hail Ceasar -elokuvan parissa. Kursseille ja tapahtumiin voi ilmoittautua erikseen sähköpostin kautta lähetettyjen linkkien kautta.

Haluatko ilmiantaa hyvän tapahtumaidean tai ilmoittautua vetäjäksi? Lähetä viesti osoitteeseen kultu@haaga-helia.fi.

 

Kulttuurikerho Kultu on Heliassa vuonna 2004 perustettu henkilöstön virkistystoiminnan alajaosto. Alun perin sen tarkoituksena oli kulttuuriin perehtyminen ja tapahtumia järjestettiin muutama vuodessa. Tänä päivänä Kultu toimii aktiivisesti ympäri vuoden ja toiminta painottuu kulttuurin ohella myös henkilöstön virkistämiseen ja uusiin elämyksiin. Toiminta halutaan pitää vaihtelevana ja mahdollisimman monia kiinnostavana. Henkilöstöpalveluiden ja Kultun virkistystoiminnan järjestäminen ja organisointi on yhdistetty vuoden 2016 alusta. Tämän jutun kuvat ovat Kultun Fiskarsin vierailulta.

 

Teksti Nina Finell
Kuvat Nina Finell ja kultulaiset

Comments are closed.