Kysely: Vinkit pimeän ajan selättämiseen

Viime vuoden marraskuu oli harvinaisen valoton. Aurinko paistoi Helsingissä kuukauden aikana vain 13 tuntia. Kyselimmekin henkilöstöltä vuoden lopuksi, mikä tuo arkeen energiaa. Kiitos vastauksista! Finnkinon leffaliput (2 kpl) voitti Anna Melgin.

Kevättä ja valoa kohti mennään, mutta tässä vastauksia:

ulkoilu_web

Pimeän jaksaa, kun polttaa kauniita kynttilöitä, virittelee kaikki suloiset “joulu”valot (=kaamosvalot) ja virittäytyy jo muutoinkin joulutunnelmiin. Ilman joulua ei jaksais tätä synkkyyttä!


Lämmin glögilasi perheen seurassa. Jouluherkkuina myös pöydässä torttuja, homejuustoa ja pipareita. Taustalla takka joka hyväilee pehmeällä lämmöllään. Ihanan lämmin tunnelma.


Ulkoilemalla (mahdollisuuksien mukaan valoisaan aikaan) ja nukkumalla riittävästi. Kynttilät ja tunnelman luominen muuten ovat pimeän vuodenajan paras puoli 🙂


Aamuinen hetki työkaverien kanssa kirkasvalolampun äärellä antaa valoa koko päivään.


virta_web

Saan virtaa pistorasiasta. Niitä on meillä siellä täällä pitkin seiniä. Yleensä ne ovat aika matalalla, eli joudun kyllä hiukan taipumaan, mutta virtaa niistä on toistaiseksi saanut. Asiallisemmin: minua ei haittaa pimeys ollenkaan, vaan nautin siitä. Kirkkaina aurinkoisina päivinä kärsin valonarkojen silmieni vuoksi. En ole kummoinenkaan päivänsäde, vaan ennemmin se menninkäinen.


Kyllä tuntuikin pimeältä ja pitkältä! Valopilkkuja arkeen toivat hyvät jumppatunnit ja niiden jälkeinen energinen fiilis, reippaat koiralenkit otsalampun valossa ja kotoisa hassuttelu omien nuorten kanssa iltapalapöydässä.


Positiivinen lataus aamuisin: tänään on hyvä päivä, kaikki on hyvin, työkaverit ovat mukavia, työ on kivaa! Hymyileminen ja toisen huomioiminen pienissäkin asioissa sekä kannustus palautuu aina runsaampana takaisin -olipa sitten pimeä vuodenaika tai ei! “Ääneen ajatteleminen” johtaa yleensä pulmatilanteiden pohdintaan työkavereiden kanssa ja ratkaisukin useimmiten löytyy yhdessä. Yleensä ottaen, elämä on paljon antoisampaa pitämällä, kun siitä pitää ja nauttii sen sijaan, että käpertyisi tuijottamaan jokaista negatiivista juttua. Aurinko paistaa aina!


LIIKUNTA, LIIKUNTA, LIIKUNTA


Jouluvalot, lähestyvä uusi kevät, ihanat työtoverit ja ystävät, ulkoilu, riittävä lepo


kynttilat_webTeatteri, ooppera, Netflix, kuntosali, hyvät kirjat ja punaviini sopivana yhdistelmänä! Kynttilänvalo kahden viimemainitun yhteydessä selättää kaamoksen viimeistään.


Kaksi sanaa: liikunta ja ystävät


Kauniit jouluvalot ulos pihallamme kasvavaan omenapuuhun, josta ne näkyvät kotimme oleskelutiloihin. Ja tietysti kynttilöitä sisälle!


Näin peitotaan kaamos: Lunta ja Taidetta! Pekka Halosen Talvimaisema tuo valoa pimeyteen. Joulukalenteri on sovellus samaisesta maalauksesta (myynnissä Ateneum-shopissa). Joka aamu on mukava avata luukku, josta avautuu suomalaisten kuvataiteilijan ’taulu’.

kalenteri_talvimaisema

Teksti Sanna Leporanta
Kuvat Shutterstock ja vastaajat

 

Comments are closed.