Mahtavia tuloksia – We did it!

ritva_webVuosi 2014 alkoi melko synkeissä tunnelmissa. Asetetut tavoitteet tuntuivat epärealistisille. Kuitenkin ne olivat tasolla, johon meidän oli tarpeen yltää, jos aiomme pärjätä rahoituskilpailussa muille ammattikorkeakouluille. Vielä alkusyksystäkin tilanne näytti heikolle. Tavoitteet näyttivät karkaavat käsistä.

 

Elävästi on kuitenkin jäänyt mieleeni yksi tilanne syksyltä. Lyhyen hissikeskustelun päätteeksi kanssani matkustanut opettaja totesi: ”Hei, kyllä me hoidetaan tämä homma!” Se oli lupaus, joka oli positiivisuudessaan hyvin mieleenpainuva. Tällä otteella tulee tulosta. Tämä lämmitti mieltä, tällaisia henkilöitä kun olisi enemmän.

Ja olihan teitä! Suurimman 46 % painoarvon omaava mittari toimintamme arvioinnissa on valmistuneiden määrä, se nousi yhteensä 2200:aan. Edellisvuonna tutkintoja tuli 2017. Tällaista kasvua ja loppuvuoden rutistusta tekemään on tarvittu kaikki haagahelialaiset. Vastaavia rutistuksia on tehty muillakin osa-alueilla.

 

Tällaisen suuren työn takana on ainakin kolme asiaa.

 

Ensinnäkin on välttämätöntä, että kaikilla on tieto tilanteesta. Kaikkineen positiivinen ilmapiiritutkimus kertoikin, että rahoitusjärjestelmän muutos tiedetään hyvin.

Toiseksi tällaiseen hurjaan loikkaan tarvitaan erittäin sitoutunut henkilöstö. Tämä on meidän kaikkien juttu, yhdessä teimme tulokset meidän opiskelijoiden, työelämäkumppaniemme ja meidän kaikkien hyödyksi. Hyvillä tuloksilla varmistetaan pitkällä aikavälillä toiminnan tulevaisuus.

Kolmas tekijä on osaaminen. Osaamista on tarvittu itse substansseissa, mutta myös kyvyssä nähdä uusia toimintamalleja uudessa tilanteessa. Vanhojen toimintatapojen urista on osattu nousta pois ja innovoitu ja kehitetty uusia toimintamalleja.

Hyvät haagahelialaiset, iso laiva on kääntynyt. Se on vaatinut osaamista, sitoutumista ja venymistä. Te teitte sen. Te näytitte, että muutos arjen työssä, joka mahdollistaa suuret tulokset, on mahdollinen. Haaga-Helian vuosi 2014 oli huikea osoitus henkilöstön sitoutumisesta ja osaamisesta.

Kiitokset!

 

Ritva Laakso-Manninen, rehtori

 

Comments are closed.