AMMATTIKORKEAKOULUPEDAGOGIIKKA KESTÄVÄN INNOVOINNIN EDISTÄJÄNÄ – UUSI JULKAISU!

KESTÄVÄ INNOVOINTI – oppimista korkeakoulun ja työelämän dialogissa.

Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisusarja. TAITO-TYÖELÄMÄKIRJAT                          7. 2014.

Toimittaneet Tiina Rautkorpi, Arto Mutanen ja Liisa Vanhanen-Nuutinen.

 

Millainen innovointi on kestävää ja vastuullista?

Uusi tiedonlähde ja keskustelun virittäjä julkaisusarjassa

 

Keväällä 2013 järjestettiin Metropolia Ammattikorkeakoulussa 12. ammattikorkeakoulujen Metodologiaseminaari. Seminaarin taustavoimana on PraBa ry, Käytäntölähtöisen tutkimuksen yhdistys. Tämän seminaarin teemasta koottu artikkelikokoelma, Tiina Rautkorven, Arto Mutasen ja Liisa Vanhanen-Nuutisen toimittama Kestävä innovointi ‒ Oppimista korkeakoulun ja työelämän dialogissa, julkistettiin 13. Metodologiaseminaarissa Arcadassa 2.4.2014.

 

Innovaatiot uudistavat tuomalla uusia tuotteita ja toimintatapoja. Artikkelikokoelmassa puhutaan kestävästä innovoinnista, joka on erityistä, vastuullista innovointia. Kestävän kehityksen idea on kiteytetty lauseeseen: toimi siten, että toimintasi seuraukset ovat sopusoinnussa aidon inhimillisen elämän pysyvyyden kanssa. Toisaalta kestävän innovoinnin pitää olla vaikuttavaa ja perustua jatkuvaan uudistumiseen.

 

Korkeakoulun ja työelämän dialogisissa oppimisympäristöissä oppivat opiskelijat eli tulevaisuuden työntekijät, mutta yhtä hyvin myös opettajat ja työelämä: yritykset, julkinen sektori, kansalaiset. Kirjoittajat edustavat ammattikorkeakouluja ja yliopistoja, niiden eri aloja ja erilaisia innovoinnin sovelluksia. Artikkelikokoelma julkaistaan Metropolian julkaisusarjassa TAITO-työelämäkirjana.

 

Lue julkaisu pdf-muodossa.

http://www.metropolia.fi/palvelut/julkaisutoiminta/julkaisusarjat/taito-tyoelamakirjat/

 

 

Comments are closed.