Siirry suoraan sisältöön

Elämyksellisyyttä ja tarinallistamista työpajassa

Syksy on sujunut mukavasti Uuden luksuksen palvelusprintti -hankkeemme parissa. Viime viikolla pidimme yhteiskehittelytyöpajan, jossa teemana oli Elämyksellisyys ja Tarinallisuus.

Haaga-Helian lehtori ja väitöskirjatutkija Mona Eskola johdatti työpajaosallistujat Elämyksellisyyden saloihin. Hän kertoi kehollisen ja aistillisen luksuksen elämyksistä sekä kokemuksistaan mm. joogalomilla Thaimaassa (kuva yllä) ja kesälomilla mökillään.

Mona tekee parhaillaan väitöskirjatutkimusta Lapin yliopistoon kehollisesta luksuskokemuksesta, joka pitää sisällään esimerkiksi kehojen liikkeiden, eleiden, äänenkäytön, kosketuksen ja läheisyyden aistilliset käytännöt erilaisissa kohtaamisissa.

Monan jälkeen lavalle astui Haaga-Helian opettaja ja palvelumuotoilija Sini Garam, joka kertoi Tarinallistamisesta. Tarinat auttavat jäsentämään, ymmärtämään ja sitomaan yhteen jo olemassa olevaa sekä luomaan tarjolla olevasta palvelusta eheän kokonaisuuden. Tarinallistamisessa ei olekaan kyse siitä valmiin tarinan kertomisesta, vaan enemminkin asiakkaan ymmärtämisestä ja siitä, mikä asiakkaalle on tärkeää.

Kuva: https://blog.graduateadmissions.wvu.edu/the-summit-ahead/4-reasons-the-art-of-storytelling-is-essential-to-marketing-communications-professionals

Teimme työpajassa myös tarinallistamisharjoituksen, jossa osallistujat saivat työkaluja palveluiden asiakaskeskeiseen tarinallistamiseen.

”If you want somebody to change their mind, it’s no use arguing, you’ve got to reach the heart”
Jane Goodall

Seuraava työpaja vastuullisuusviestinnästä

Järjestämme Uuden luksuksen palvelusprintti -hankkeen puitteissa vielä yhden työpajan 23.11.2022, jolloin aiheena on Vastuullisuusviestintä. Puhujaksi saamme tällöin vastuullisuusviestinnän asiantuntija Rilla Engblomin.