Siirry suoraan sisältöön

Hankkeen viimeinen puolivuotiskausi käynnistyy

Kuvassa hankkeeseemme osallistuva Kiia Meneses Taiga Times-matkailupalveluyrityksestä tarinallistamisen sparraussessiossa.

Uuden luksuksen palvelusprintti -hankkeen viimeinen toimintavuosi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Projektiamme on enää muutama kuukausi jäljellä, sillä toiminta-aikamme loppuu 31.5.2023. Suunnitelmissamme on vielä paljon erilaisia uutta luksusta kehittäviä toimenpiteitä tälle keväälle.

Tulossa vertaisoppimisen työpaja

Järjestämme yhteiskehittämisen työpajan hankkeeseemme osallistuville yrityksille 31.1.2023. Työpajan teemana on vertaisoppiminen. Saamme puhujavieraaksemme Business Finlandin kehitysasiantuntija Liisa Renforsin, joka johdattaa meidät suomalaisen luksuksen saloihin. Haaga-Helian lehtori, väitöskirjatutkija Mona Eskola kertoo asiakaskokemuksista Small luxury hotels -näkökulmasta. Lisäksi kokoamme hankkeessa käsiteltyjä aiheita yhteen, keskustelemme kokemuksistamme ja opimme toisiltamme.

Loppukartoitus ja palvelusparri-julkaisu

Helmikuussa teemme loppukartoituksen hankkeessamme mukana olevien yritysten tavoitteiden onnistumisesta. Yritykset määrittelivät itselleen kehityskohteita ja asettivat tavoitteita hankkeen alkaessa syksyllä 2021. Nyt on aika katsoa, kuinka yritykset ovat onnistuneet tavoitteidensa edistämisessä ja saavuttamisessa.

Olemme myös aloittaneet valmistelut hankkeen loppujulkaisun tekemiseksi. Kirjoitamme palvelusparri-julkaisun, joka valmistuu toukokuussa. Julkaisu tulee sisältämään mielenkiintoisen kattauksen uuden luksuksen kehittämistä, vastuullisuutta, elämyksellisyyttä ja tarinallistamista sekä paljon työkaluja yritysten arkeen ja asiakaskokemuksen viemiseksi käytäntöön.  

Tuotamme kevään aikana myös mielenkiintoisia podcasteja ja videoita hankkeen teemoista.

Hankkeessa jo tapahtunutta

Uuden luksuksen palvelusprintti -hanke käynnistyi syksyllä 2021. Syksyn aikana kokosimme projektitiimin ja keräsimme mukaamme hankkeeseemme 24 matkailu-, majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alan yritystä Uudeltamaalta.

Loppuvuonna 2021 ja alkuvuonna 2022 tutustuimme mukaan lähteneisiin yrityksiin ja pureuduimme heidän toivomiinsa kehityskohteisiin. Havainnoimme yritysten nettisivuja, analysoimme yritysten nykytilaa ja kehittämistoiveita sekä kävimme mysteerishoppaamassa yrityksissä asiakaskokemuksen nykytilan tunnistamiseksi.

Sovimme henkilökohtaiset tapaamisajat kaikkien mukana olevien yritysten kanssa. Face-to-face -tapaamisissa keskustelimme yritysten toivomista kehityskohteista, ja ideoimme sekä sovimme yhdessä yrityksille räätälöitävistä koulutus- ja sparrauspaketeista.

Huhti-marraskuussa 2022 järjestimme viisi eriteemaista yhteiskehittämisen työpajaa, joihin kutsuimme kaikki hankkeessa mukana olevat yritykset. Työpajoissa syvennyimme luksuksen, vastuullisuuden, palvelumuotoilun, elämyksellisyyden, tarinallisuuden ja viestinnän teemoihin. Saimme vieraileviksi puhujiksi upeita asiantuntijoita, kuten Ari Siivikon Arctic Signaturesta, Elina Sonnisen Elinkeinoelämän keskusliitosta sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lukuisia asiantuntijoita. Työpajoissa yritykset pääsivät syventymään eri teemoihin, tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan. Työpajat järjestimme hybridimuodossa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan kampuksella ja Teamsin välityksellä.

Ari Siivikko puhumassa Uuden luksuksen palvelusprintti -hankkeen työpajassa
Ari Siivikko Arctic Signaturesta puhumassa Uuden luksuksen palvelusprintti -hankkeen työpajassa.

Työpajojen rinnalla olemme järjestäneet ideariiheilyä, sparraustilaisuuksia ja koulutusta yritysten kanssa heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Hankkeen asiantuntijat ovat kirjoittaneet blogitekstejä eri foorumeille.

Hankkeen projektipäällikkö, tohtori Riina Iloranta on aktiivisesti puhunut uudesta luksuksesta ja kertonut hankkeesta eri sidosryhmille. Hän kävi mm. Ylen Kulttuuriykkösen vieraana keskustelemassa luksuksen historiasta ja tulevaisuudesta 12.12.2022. Riina on käynyt vierailevana puhujana myös Business Finlandin webinaarissa ’Matkailun ja kulttuurin syke – Kulttuurista sisältöjä luksusmatkailuun’ 13.10.2022, jossa hän puhui aiheesta ’Luksus ja kulttuuri’ hankkeeseemme osallistuvan Helsinki Design Districtin Mia Saporiton kanssa. 

Mukanamme olevat yritykset ovat saaneet hienoja tunnustuksia. Haltia Lake Lodge valittiin Euroopan ympäristöystävällisimmäksi hotelliksi World Boutique Hotel Awards -kilpailussa Lontoossa 8.11.2022. Ravintola Carelian Andrey Solokin palkittiin voittajana hovimestari/sommelier -kategoriassa PRO-gaalassa 18.1.2023. Onnittelemme lämpimästi molempia yrityksiä!