Tilat

Haaga-Helian eri toimipisteistä löytyy fyysisiä tiloja, joissa voit suunnitella, tuottaa ja toteuttaa digiopetusta. Lisäksi on tilat opiskelijoille sähköistä tenttimistä (Exam) varten.

3D- ja robotiikkalaboratorio

3D- ja robotiikkalaboratoriossa on useita erilaisia 3D-tulostimia, kuten BNC3D Sigmax, MiniFactory ja CoLiDo (filamenttitulostimia). Lisäksi sinne on tulossa Formlabs Form3 –hartsitulostin. Luokassa on myös Artec EVA 3D –käsiskanneri esineiden skannaamista varten. Luokassa on myös Arduino-, ESP32-, ja Raspberry Pi –ohjelmointialustoja robotiikkatöihin antureineen ja muine osineen.

Laboratorio sijaitsee Pasilassa, tila 6201. Vierailukäynnit ja -luennot järjestää Heikki Hietala digitalouden yksiköstä.

Exam


Exam on sähköinen tenttijärjestelmä. Exam-tentit suoritetaan siihen varatussa tenttitilassa, joita on Haagan, Malmin ja Porvoon kirjastossa sekä Pasilassa tilassa 1K006. Tilassa on reaaliaikainen, ääntä ja kuvaa tallentava videovalvonta. Opettajien Exam-ohjeet löytyvät Intranetistä, jossa on linkki MyNetissä oleviin opiskelijoiden ohjeisiin. Lisätietoja ja opastusta Examin käytössä antaa Päivi Rajaorko.

Exam-tila Haaga (3 konetta),
Haagan kampuksen kirjasto, Pajuniityntie 11 (sisäänkäynti Nuijamiestentie 10 puolelta)

Exam-tila 208 Malmi
(4 konetta)

Exam-tila 1K006 Pasila
(30 konetta)

Exam-tila lukusali 2221 Porvoo (6 konetta)

SULO-itsepalvelustudiot

Haaga-Helian jokaisessa toimipisteessä on nk. SULO-itsepalvelustudio (lukuunottamatta Vierumäen kampusta, jossa on liikuteltava SULO-välineistö), joka on tarkoitettu henkilöstölle videotallenteiden tekemiseen. Haagan toimipisteessä tilaa vielä kunnostetaan. Tiloissa on videokamera, tv-monitori sekä nk. GreenScreen. Oma kannettava tietokone pitää olla. SULO-tilan ohje löytyy SULO-tiloista.

Pasilan SULOssa 6210 ja tilassa 6209 sekä Malmilla tilassa 328 C voi järjestää myös reaaliaikaisia verkkotapaamisia esim. Adobe Connectilla (kuulokemikrofoni ja web-kamera valmiiksi asennettuna tilojen tietokoneisiin).

Tiloja voi varata Intran Tilavarauksista. Lisätietoa antaa Päivi Rajaorko.

SULO-itsepalvelustudio, Malmi tila 016
opastus: Teija Schalin

SULO-itsepalvelustudio, Pasila huone 6210
opastus: Päivi Peltonen ja Päivi Rajaorko

SULO-itsepalvelustudio, Porvoo tila 0630
opastus: Katri Heikkinen

Av-studioluokka

Pasilan kampuksella (tila 4005) on av-studioluokka, johon mahtuu opettajan lisäksi noin 20 opiskelijaa. Tilassa on valmiiksi valaistus ja kamerat, jotka mahdollistavat luennon videoinnin. Ennakkovaroituksesta luento voidaan myös streemata. Lähtökohtaisesti kuvauksen ja streemauksen hoitaa Haaga-Helian av-asiantuntija, joka tulee hyvissä ajoin varata samalla kun varaa tilan. Varaukset tehdään Intran Tilavarauksissa.

Videoeditointipisteet

Henkilöstön käyttöön tarkoitettuja videoeditointikoneita on Vierumäen, Malmin, Pasilan ja Porvoon toimipisteissä. Haagan toimipisteessä ko. tilan sijoituspaikkaa suunnitellaan.

Videoeditointikone on tarkoitettu videoiden editointiin, ei pysyväksi työpisteeksi, eikä tallenteiden säilyttämiseen. Käytössä on tietokone, näyttö ja kuulokkeet. Editointipisteiden tietokoneisiin on asennettu Adobe Premiere -videoeditointiohjelma.

Tilat ja yhteyshenkilöt:

  • Malmi: tila 006, Jouni Orava
  • Pasila, tila 6209b ( Ko. tietokone löytyy Pepin tilavarauksista joko tilanumerolla ”6209” tai hakusanalla ”videoeditointi”,. Sulo-verkko-opetuksen työtila on tilavarauksissa koodilla 6209a ja videoeditointikone koodilla 6209b. Tilan 6209 varaus, ei kata videoeditointikonetta, editointikone on varattava erikseen.)
  • Porvoo: tila 3612, Dan Rönnbacka
  • Vierumäki: liikkuva kalusto, Jyrki Hämäläinen

SalesLab ja eComLab

SalesLab sopii vuorovaikutustilanteiden opiskeluun ja kehittämiseen sekä yrittäjämäisen toimintatavan ja asenteen vahvistamiseen. Tilaa voidaan käyttää muun muassa asiakaskohtaamistilanteisiin, neuvottelutilanteisiin ja coaching-taitojen kehittämiseen. Yleisten tilojen lisäksi SalesLabissa on kaksi neuvottelukoppia, joista toinen tarkoitettu neuvottelutilanteisiin ja toinen on varustettu muun muassa kasvojen mikroilmeiden tutkimiseen tarkoitetulla iMotions-työkalulla.

SalesLabin vieressä olevan eComlabin työkaluja ja ohjelmistoja voi hyödyntää erityisesti asiakkaan ostopolun analysoimiseen. eComLab koostuu eri pisteistä, joissa on tarjolla erilaisia työkaluja ja softia, jotka perustuvat ostopolun eri vaiheisiin. Tilassa voidaan järjestää opetusta, yritysprojekteja ja tutkimusta. Sitä voi käyttää hyödyksi muun muassa digitaalisten palvelujen protoiluun sekä verkkokaupan liiketoimintamallin kehittämiseen.

Lisätietoa Labeista löytyy Intranetistä

SalesLab-tila Pasila 6203

eComLab tila Pasilan toimipisteessä

eComLab-tila Pasila 6202

Comments are closed.