Teams on työväline, jonka avulla ryhmä voi viestiä, kokoustaa, jakaa ja muokata tiedostoja yhdessä tilassa. Teamsin voi perustaa esimerkiksi opintojaksoa tai työryhmää varten. Teams perusteet -valmennuksessa tutustut Teamsin perustoiminnallisuuksiin ja oman tiimityötilan luomiseen. Teams kokouskäyttö -valmennuksessa keskitytään erityisesti kokouksen – opetustilaisuus tai tavallinen kokous – järjestämiseen. Valmennukset sopivat sekä opetuksen että kokousten järjestäjille. Voit ilmoittautua allaolevista linkeistä sinulle sopivaan tilaisuuteen!
Zoom on verkkotyöskentelyalusta, jolla voit järjestää erilaisia verkkotapaamisia (opetusta) ja kokouksia sekä osallistua niihin. Zoom tarjoaa mahdollisuudet videokuva- ja ääniyhteyteen, näytön ja materiaalin jakamiseen sekä pienryhmätyöskentelyyn. Teamsiin verrattuna Zoom tarjoaa erityisesti paremmat pienryhmätyöskentelymahdollisuudet
Flipgrid on opetuskäyttöön tarkoitettu maksuton palvelu, jonka avulla opettaja voi luoda ryhmälle viedochat-alustan, jossa keskustellaan lyhyiden videoviestien avulla tehtäväksiantojen perusteella. Flipgrid-tehtävän voi upottaa Moodleen.
Videopalvelu Kalturaan voivat Haaga-Helian henkilökunta ja opiskelijat tallentaa videoita ja julkaista niitä siellä. Lisäksi palvelussa voi tehdä videoita (esim. luentojen tallennus, kuvaruutukaappausvideot) ja editoida niitä. Videoita voi julkaista myös palvelun ulkopuolella, kuten Intranet, MyNet, Haaga-Helian web-sivut. Videopalvelu on integroitu Moodleen siten, että Moodlessa kurssille voi ladata videopalvelusta videoita. Lisäksi Moodlessa on tehtävätyyppi, videotehtävä, johon opiskelijat voivat palauttaa tehtävän videona, ja opettaja voi antaa tehtävästä palautteen videona.
Lista erilaisista ilmaisista digivälineistä eri käyttötarkoituksen mukaan
Merja Alanko-Turunen, Irmeli Pietilä ja Katri Aaltonen sekä Petja Sairanen AOKK:sta ovat tehneet listaa erilaisista ilmaisista digivälineistä ja ryhmitelleet niitä eri käyttötarkoitusten mukaan. Kokeile ja testaa digivälineiden listalla olevia välineitä erilaisiin pedagogisiin tarkoituksiin. Tutustu ja kokeile!