Käytännössä huomioitavaa

Tässä artikkelissa kerromme hieman taustaa Oculus Quest virtuaalilasien käyttöönoton historiasta ja nykypäivästä.

Aikaisemmin Oculus Quest laitteen käyttöönotto onnistui lataamalla Oculus app iPhone tai Android puhelimeen ja tekemällä Oculus tunnus. Mikäli halusi asentaa itsetekemiään tai muita kolmansien tahojen ohjelmia piti mennä Oculus developer nettisivulle ja lisätä oma tilinsä developer eli kehittäjätiliksi. Tämän jälkeen kännykän app antoi mahdollisuuden laittaa siihen liitettyjä (pairing) Quest laseja kehittäjätilaan.

Quest 2 lasien julkistuksen ja yrityksen nimen muutoksen myötä (Facebook -> Meta), käyttöönotto ja varsinkin kehittäjämoodiin laittaminen muuttui monimutkaisemmaksi. Ensimmäinen iso muutos oli vaatimus Facebook tilin käytöstä. Tämä on ongelmallinen koska Facebook-tilit ovat henkilökohtaisia, niihin vaikuttaa oikeaa vastaavan nimen määräys (nimi tulee olla yksittäisen henkilön, järjestöjen ja ryhmien tulee hankkia tili erillisellä menettelyllä eikä alias tai keksittyjä nimimerkkejä voi käyttää) mikäli niille ostaa ohjelmistoja Oculus kaupasta ne ovat pysyvästi linkitettynä henkilöön ja tilin.

Lisäksi laitteiden aktivointi tapahtuu nyt kännykkäohjelman (Oculus app), Facebook tunnuksen developer ominaisuuden aktivoinnin (tapahtuu https://developer.oculus.com/ sivulla), uuden Oculus Developer Hub ohjelman ja usb piuhan avulla mutta silti lasit pitää olla bluetooth+wifi yhteydessä kännykkä ohjelmaan ja internettiin. Vaihtoehtoisesti aktivoinnin voi tehdä sivustolla meta.com/device.

Syksyllä 2022 ohjeet muuttuivat vielä kerran. Nyt siis täytyy olla Meta-tili eli jos Oculukset on avattu Facebook-tilillä, on ne nyt vaihdettava Meta-tilille.

Aktivointi vaatii siis seuraavat asiat:

  • Oculus app iPhone tai Android puhelimelle ladattuna joka on verkkoyhteydessä ja jossa on bluetooth ominaisuus.
  • Meta-tunnus (aiemmin Facebook-tunnus), jolla kirjaudaan Oculus appiin.
  • Meta-tunnuksen lisääminen kehittäjäksi https://developer.oculus.com/ sivulla minne pitää rekisteröityä samalla facebook tunnuksella.
  • Developer Hub ohjelma jonka saa ladattua tietokoneelle https://developer.oculus.com/ sivulta.
  • Oculus Quest 2 lasit, jonka akku on mielellään ladattu täyteen, ohjaimet joissa on patterit.
  • mikäli haluaa asentaa kolmansien tahojen ohjelmia .apk muodossa (kuten meidän Hygieniapassi demo) Sidequest apuohjelma sidequestvr.com/

Simppeli developer moden päälle laitto

Oculuksen oma Quest 2 ohje https://support.oculus.com/articles/getting-started/getting-started-with-quest-2/index-getting-started-quest-2

Developer liittymis sivu https://developer.oculus.com/oculus-start/

Aktivointi ja käyttöönotto ohje englanniksi Best Buy kaupan youtube sivulta:

Comments are closed.