Miten kutsut vieraita Teams-tiimiin?

Ohjeiden kansikuva

Vieraiden kanssa on välillä vähän ongelmia. Tässä pdf-ohjeessa annan vinkkejä siihen, miten vieraita kannattaa kutsua. Yleisohje on, että yleensä vieraiden kutsuminen sujuu ongelmitta, jos heidät kutsuu MS-tilillä. Useimmiten kutsuttavien työsähköpostit ovat jonkin toisen organisaation MS-tilejä, eikä ongelmia ole, mutta yksityistilit voivat olla hankalia. Jos esimerkiksi kutsun vieraan hänen gmail-osoitteellaan ja tuo osoite on yhdistetty aiemmin MS-tiliin, tulkitsee Teams, että ”gmailin näköisellä” MS-tilillä tässä ollaan kutsumassa. Ihminen itse taas voi luulla, että tarkoitus on kirjautua gmaililla. Gmailin ja gmaililla tehdyn MS-tilin salasana on usein eri, ja tästä ”Teams tulkitsee yhdellä tavalla ja ihminen toisella tavalla” -tilanteesta voi seurata iso sotku! Ohjeissa yritän kertoa, miten sotkun voi välttää.

Huom! Jos vierailija on kutsuttu Teamsiimme yksityistilillä, joka on vasta Teamsiin tulon jälkeen liitetty MS-tiliin, seuraa junttura! Sen purkamiseksi ko. tili pitää ensin Helpparissa poistaa Azuresta ja sen jälkeen kutsua vieras uudestaan. Jottei tätä sählinkiä tulisi, kanattaa aina pyytää yksityistilillä kutsuttavia vieraita ensin liittämään yksityinen sähköpostinsa MS-tiliin ja lähettää Teams-kutsu vasta sen jälkeen.

Irmeli Pietilä

HAAGA-HELIAssa olen juuri eläkkeelle jäänyt opettajakorkeakoulun lehtori Irmeli Pietilä, nettimaailmassa minut tunnetaan nimellä Sun äitis. Blogeissa olen roikkunut vuodesta 2004. Ensimmäisen kerran käytin blogeja opetuksessa 2005. Digipeda-blogiin jaan vinkkejä, joiden tavoitteena on helpottaa opettajien pakotetun digiloikan ottamista maaliskuussa 2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *