Ideoita, miten toteutat uusinnat Moodle-tentillä

  • Jos et halua lisätä uusinnan Moodle-tenttiä ”normikurssi-Moodleen”, pyydä yksikkösi/kampuksesi digipedamentoria perustamaan uusintojasi varten tyhjä Moodle.
  • Yhdelle uusinta-Moodlelle voit toteuttaa kaikki kevään 2020 uusinnat. Et siis tarvitse erillisiä Moodle-kursseja jokaisen eri kurssin uusinnoille.

Jos sinulla on tarve usealle eri uusintatentille, jotka teet samaan uusinta-Moodle kurssiin, seuraavat kohdat ovat vinkkejä, miten varmistat, että opiskelija uusinta-Moodlessasi pääse tekemään ainoastaan hänelle kuuluvan tentin.

  • Suosittelen uusinta-Moodlelle välilehti-formaattia (valitaan kurssin asetuksissa). Selkeyden vuoksi, lisää eri kurssien uusinnat omille välilehdilleen ja nimeä välilehdet kurssien mukaan.
  • Kun perustat uusintaa varten Moodle-tentin, laita sen oletus alku- ja päättymispäiviksi päivämäärät, jotka ovat jo menneet. Näin opiskelijat eivät vahingossa pääse näkemään uusinta-Moodlessa olevia tenttejä.
  • Tee uusintatentti/tentit Täällä vinkkejä tekemiseen. Testaathan tentin ainakin esikatselulla ja muista laittaa tentti näkyville. Jos haluat oppia ymmärtämään paremmin, miltä tentti näyttää opiskelijalle, pyydä apua kollegalta lisäämällä hänet opiskelijaksi uusinta-Moodleesi ja tekemään siellä tentin. Kun teette tämän Teams/Zoom-kokouksessa kuvaruutua jakamalla, pääset myös näkemään, miltä tentti opiskelijalle näyttää. Toki tentin esikatselukin riittää testaukseksi.
  • Muistathan, että voit kopioida valmiin Moodle-tentin kurssilta toiselle. Eli esim. jos teet ensin tentin uusinta-Moodleen, voit kopioida sen myös tämän kevään toteutuksen Moodleen. Video-ohje.

Kun olet opiskelijan kanssa sopinut tenttiajankohdan, toimi näin:

  • Lisää opiskelija osallistujaksi uusinnat-Moodleesi. Video-ohje.(Haka-kirjautuminen)
  • Tämän jälkeen lisää opiskelijalle tentin asetuksissa poikkeuspääsy-toiminnolla oikeus tehdä se tentti sovittuna ajankohtana, jonka uusintaan hän ilmoittautui. Video-ohje.  Näin varmistat, ettei opiskelija pääse katsomaan muiden kurssiesi uusintoja, ne kun ovat tällä samalla uusinnat-Moodle-kurssilla.
  • Kerro opiskelijalle, minkä nimiseltä Moodle-kurssilta ja miltä välilehdeltä opiskelijan uusintatentti löytyy. Pyydä opiskelijaa varmistamaan ennen tenttiä, että hänellä on pääsy uusinnat-Moodleesi.  (Joillakin opiskelijoilla on kaimoja, näin varmistat, että lisäsit varmasti oikean opiskelijan uusinnat-Moodleesi.)

Tentin jälkeen

  • Arvioi tentti & mieti, mikä on sinun tilanteeseesi sopivin tapa kommunikoida palaute arvosana. Moodle-tentin arviointivinkkejä tulossa Digipedasivustolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *