Vinkkejä Moodle-tentin tekemiseen

Päivitetty 12.4. lisäämällä linkkejä ohjeisiin, joita ei alkuperäisen julkaisun ajankohtana vielä ollut.
Moodle-tentin teknisessä tekemisessä on useampi vaihe. Ensin toki opettajan täytyy miettiä, mitä ja miten tentittäviä asioita opiskelijalta kysyy. Kun se on valmis, voi siirtyä Moodleen.

  1. Aloita perustamalla Moodleen Kysymyskategoriat. Niiden avulla rakennat tentin logiikan, eli esim. pääset valitsemaaan, että Moodle arpoo jokaiselle opiskelijalle yhden essee kysymyksen kolmesta vaihtoehdosta ja 5 monivalintakysymystä 10 mahdollisesta. Tässä aiheesta video

2. Seuraavaksi luo kysymykset. Moodlessa on monenlaisia
kysymystyyppejä, näissä videoissa on esimerkit:

Mediamaisterin ohjeissa on hyvin kuvattu Moodlen kysymystyypit, esim. aukkotehtävä,

Muistathan esikatselun avulla tarkastaa jokaisen kysymyksen!

3. Kun kysymykset on tehty, perusta Moodleen tentti.
Huom! Lue täältä lisää tentin Tuloksista näytetään opiskelijoille -kohdan asetuksista. Ne ovat hyvin monipuoliset, mutta on hyvä ymmärtää, ettei arvioitavasta tentistä oikeita vastauksia välttämättä kannata paljastaa ainakaan pitkäksi aikaa. Sen vuoksi tässä videossa asetukset niin, ettei opiskelija näe mitään.

4. Kun tentti on perustettu, lisää siihen kysymykset. Videossa näytän, kuinka Moodle laitetaan satunnaisesti arpomaan eri opiskelijoille eri kysymyksen, mutta toki voit lisätä kaikille opiskelijoille samat kysymykset myös.

Tämän jälkeen testaa tentti esikatselun avulla. Ja lopuksi, muista avata se näkyville opiskelijoille.

Jos joku opiskelijoista tarvitsee esim. lukihäiriön vuoksi tentin tekemiseen pidemmän ajan tai jos on tarve antaa jollekin opiskelijalle toisista poikkeava ajankohta tentin tekemiseen, onnistuu se tentin toimintovalikon kohdan Osallistujien poikkeuspääsy avulla. Tähän Mediamaisterin ohje ja Video-esimerkki.

Tentin, kysymyskategoriat ja kysymykset voi kopioida Moodle-kurssilta toiselle. Video-esimerkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *