Moodle-tentin arviointivinkit

Tavallisin tapa arvioida Moodle-tenttejä on tehdä se yksi opiskelija kerrallaan: video-esimerkki.

Tutustu myös tentin toimintovalikosta (=ratas) löytyviin arviointia helpottaviin toimintoihin.

Tentin toimintovalikki
  • Tulokset – Käsin arviointi: Voit avata & arvioida tentin kaikki samat kysymykset yhdellä kertaa. Tämä erityisen kätevä esseekysymysten arvioinnissa. Video-esimerkki.
  • Tulokset – Vastaukset: Voi silmäillä kaikkien opiskelijoiden tenttivastaukset yhdellä kertaa. Video-esimerkki.
  • Tulokset – Käsin arviointi – Näytä myös automaattisesti arvioidut kysymykset: Voit korjata käsin arvioinnilla Moodlen automaattisesti arvioimien kysymysten pisteitä esimerkiksi jos tentin päätyttyä huomaat, että oli koodannut oikean vastauksen väärin. Video-esimerkki.
  • Miten arvioit tentin, jonka opiskelija aloitti tekemään mutta ei palauttanut. Video-esimerkki.

Joskus voi olla tarpeen korvata Moodlen skaalaama tenttiarvosana vastaamaan opettajan käyttämää 0-5 asteikkoa. Tämä tehdään kohdassa Arvioinnit -> Yksittäinen näkymä. Video-esimerkki.

Arvioinnit ja palautteen opiskelija näkee tenttiasetusten kohdan Tuloksista näytetään opiskelijalle mukaan.  Muistathan että tenttiä ei tarvitse piilottaa, jos haluat vain poistaa opiskelijalta mahdollisuuden nähdä tentin pisteet, arvosanan ja palautteen. Ottamalla pois tentin asetuksista kohdasta Tuloksista näytetään opiskelijalle kaiken tarvittavan, ei opiskelija pääse näkemään mitään tietoja tenttisuorituksestaan. Jos tenttipisteetkään eivät ole näkyvillä, ei tentin arviointi myöskään näy arviointikirjan kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *