Päivitettyä strategiaa koukkuun

Aika kuluu todella nopeasti! Haaga-Helian strategiakausi 2010 – 2015 käy viimeistä vuottaan ja on aika siirtää katse seuraavalle strategiakaudelle (2016 – 2020). Olemme saaneet nykyisestä strategiastamme paljon kiitosta ja käsi sydämellä voimme myös todeta eläneemme varsin hyvin suunnitelmiemme mukaisesti. Erityisesti meitä on kiitelty strategian selkeydestä sekä tässä ajassa olevasta strategian keskiöstä – myynnistä ja palvelusta.

Nyt käsillä olevalta strategian päivitykseltä odotamme tarkennuksia, mahdollisia uusia painotuksia sekä dynaamisen toimintaympäristömme muutosten parempaa huomioimista. Peruselementit meillä varmaankin ovat hyvin kasassa, mutta uusia mahdollisuuksia ja avauksia tulee tarkastella avoimin mielin. Strategian päivitys ei ole mikään peikko, vaan pikemminkin suuren suuri mahdollisuus. Nyt muovaamme tulevien vuosien menestyksen käsikirjoitusta.

Luomme strategian yhdessä

Haaga-Helialla on vahva perinne tehdä asioita yhdessä ja näin toimitaan myös strategian päivityksen suhteen; jokaisella työntekijällä, jokaisella opiskelijalla, jokaisella alumnilla ja jokaisella yhteistyöyrityksellä on mahdollisuus vaikuttaa strategiaamme massiivisen verkkoaivoriihen kautta. Kumppaninamme tässä työssä toimii Fountain Park Oy.

Strategiaa voi kuvata isoksi suunnitelmaksi, joka määrittelee suunnan. Sen painotukset auttavat päätöksenteossa ja päivittäisiä tekoja suunniteltaessa se toimii eräänlaisena vahvana perustana. Vaikka se määrittää suunnan, operatiiviset toimet lyödään lukkoon vain vuodeksi kerrallaan. Selkeä suunta tuo toimintaan ennustettavuutta, vakautta ja pitkäjänteisyyttä. Omaan asiaan tulee uskoa ja sen eteen teemme töitä monella rintamalla.

Ehkä kuitenkin strategian tärkein ominaisuus on sen yhdistävä voima. Yhtenä joukkueena tiedämme, mitä meiltä odotetaan ja mitkä ovat Haaga-Helian tavoitteet. Hyvä ajankohtainen osoitus yhteistyön voimasta käytännön tasolla on loppuvuoden erinomaiset valmistumisluvut. Yhteen hiileen puhaltaen saavutettiin suuria asioita. Omaa paikkaa pelaten ja yhteistyön hengessä välillä vähän kaveriakin auttaen haagahelialaista strategiaa toteutettiin oikein urakalla…

Nyt siis uutta strategiaa koukkuun ja tulevaisuuden menestystä kalastamaan!

Teemu Kokko
vararehtori

Comments are closed.